Qamişlo’da Öcalan için meşaleli yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Rojava Gençli Birliği’nin (YCR) organize ettiği yürüyüşe, yüzlerce Qamişlo’lu katıldı.  Öcalan’a uygulanan tecridi protesto eden gençler, yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep etti.

Yürüyüş Mimehed Şêxo Kültür Sanat Merkezi önünde başladı. Ellerinde meşale olan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve YPG/YPJ bayrakları taşıdı.  Öcalan’a özgürlük sloganları atan eylemciler, Türkiye ve KDP arasındaki işbirliğini de kınadı.

Hilêliyê Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi önüne kadar devam eden eylem sırasında konuşmalar da yapıldı.

Rojava Gençli Birliği (YCR) üyesi Agiri Qamişlo, gençlerin Türk ve AKP faşizmine karşı mücadeleyi yükselteceğini belirterek, “Erdoğan bilsin ki Kürt halkı yaptıklarına sessiz kalmayacak” dedi.

Agiri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle Rojava ve Suriye halkının gerçekleştirdiği Öcalan’ın Demokratik projesine darbe vurulmak istendiğine dikkat çekti.

Agiri, Türk devletinin ayrıca bölgede egemenliğini kurmak ve bölge halkaları arasında karmaşa çıkarmak istediğini vurguladı. Yürüyüş Öcalan’a özgürlük talep eden sloganlarla son buldu.