Qamişlo’da ABD ve Türkiye protestosu

Rojava’nın Qamişlo kentinde Türk devletinin saldırıları, Öcalan’a tecrit ve ABD’nin PKK öncülerini hedef alan kararı bir yürüyüşle protesto edildi.

Yürüyüşü Şehit Aileleri Meclisi organize etti. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Enteriyê mahallesindeki Sewamai kavşağında başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın fotoğraflarını taşıyan kitle, “Kahrolsun çocuk katili Erdoğan” sloganını attı.

ABD’nin KCK ve PKK yöneticilerinden üçünün başına ödül koyması, Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve Öcalan’a uygulanan tecridin protesto edildiği yürüyüş, Şehit Delil Sarûxan Şehitliği önünde mitinge dönüştü.

Burada Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Masum Hesen, Türk devletinin Kuzey Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını “soykırım” olarak değerlendirdi.

DAİŞ’in sona ermek üzere olduğunu ve Türkiye’nin bunu engellemek için saldırıda bulunduğunu söyleyen Hesen, “Kimse kendisine insanlık krizi ve insanlığın neden öldürüldüğünü sordu mu? Kim insanları kim iradesiz bıraktı? Bunun tek cevabı var; o da bölge halkının kanı üzerinden çıkarlarını gerçekleştirmek ve halkı savunanları yok etmek isteyen çevrelerdir” şeklinde konuştu.

Hesen, “Bunun kanıtı da ABD’nin, yaşamlarını halkının davasını savunmaya adayan 3 öncü kadroya yönelik verdiği karardır” diye ekledi.