Qamişlo’da onbinler Türk devletini protesto etti

Qamişlo’nun Tirbesiye ilçesinde, onbinlerce kişi sokaklara çıkarak Türk işgal saldırılarını protesto etti.

Yürüyüş, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yapıldı. “Avesta, Barîn ve Şilanların ruhuyla Dünya Kobanê Günü’nü kutluyoruz” sloganıyla yapılan yürüyüşe onbinlerce kişi katıldı.

Dev yürüyüşte Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik 28 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları protesto edildi.

Kongreya Star binası önünden Azadi Kavşağı’na kadar yürüyen eylemciler, burada bir saygı duruşunda bulundu.

Toplanan dev kitle önünde bir konuşma yapan Kongreya Star Koordinasyonu Yöneticisi Asiya Abdullah, DAİŞ çetelerine karşı Kobanê’de gösterilen tarihi direniş ve zaferi hatırlattı.

Abdullah, “Kobanê’deki tarihi zafer, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının köleliğe boyun eğmeyeceğini ve özgürlüğü için sonuna kadar direneceğini gösterdi” dedi.

DAIŞ çetelerinin yok edildiğini gören Türk devletinin, Kuzey Suriye’ye saldırılarda bulunduğunu ifade eden Abdullah, “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de hayat bulan halkların ortak yaşam projesini yok ederek DAIŞ teröristlerinin önünü açmayı hedeflediğini” söyledi.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim adına konuşan Hisên El-Elî, işgal saldırılarına karşı direneceklerini kaydetti.

Qamışlo Kanton Meclisi Eşbaşkanı Afram Îshaq, “Buradaki eylem, tüm dünyaya bölgedeki halk ve inançların özgürlüklerine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor” dedi.

DIRBESIYÊ: Dirbesiyê ilçesinde ise “Kobanê direniş ruhu ile Efrîn’i özgürleştireceğiz” sloganı ile 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlandı. Türk devletinin saldırılarını kınayan pankartların açıldığı eylemde bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hindiyê Bekir, bölgenin “Öcalan’ın fikirleri ve şehitlerin fedaice direnişiyle terörden arındırıldığını” söyledi.

YPJ komutanı Agirî Şînda, “DAIŞ çeteleri Türkiye’den aldığı destek ile Kobanê’ye saldırdı. Bu saldırılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri doğrultusunda kendini eğiten savaşçılarımız sayesinde kent özgürleştirildi. Direnişle Türk devletinin tüm planları boşa çıkarıldı” diye konuştu.

TEBQA: Tebqa Bölgesi Demokratik Sivil Yönetimi de işgalci Türk devletinin saldırılarını presto etmek amacıyla kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Sivil kurum üyelerinin katıldığı eylemde açıklamayı okuyan Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hamid El-Ferec, Türkiye’nin Kuzey Suriye bölgelerine yönelik saldırıları ile DAIŞ çetelerinin yok edilmesini engellemek istediği vurguladı.

Ferec, “Bölge halkı adına, uluslararası kamuoyu ve Uluslararası Koalisyona, işgalci Türk devleti ve destekçilerinin saldırıları karşında sessiz kalmayıp harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.