Qamîşlo'da PYD’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Qamîşlo'da, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 17’nci kuruluş yıl dönümü kutlandı. Etkinlikte Türk devletine karşı birlik ve KCK hamlesine aktif katılım çağrıları yapıldı.

Qamîşlo’da Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 17’nci kuruluş yıl dönümü kutlandı. Aşuriye Bışeriyê beldesindeki Dream Land Parkı’nda düzenlenen etkinliğe bölgedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

TÜRK DEVLETİNE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Etkinliğin düzenlendiği alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük şehitlerinin posterleri, PYD bayrakları ile üzerinde “Demokratik birlik ile işgali yeneceğiz, Özerk Yönetimi geliştireceğiz ve Demokratik bir Suriye inşa edeceğiz ” yazılı pankart asıldı.
PYD Eş Başkanı Enwer Müslim, şehitleri andı, PYD’nin kurulduğu ilk günden bu yana özgürlük, ortak yaşam ve halkların ortak yaşamı uğruna büyük bedeller verdiğini söyledi. Müslim, işgalci Türk devletinin saldırılarına, inkâr ve imha politikasına, bölgeye yönelik yürütülen ajanlaştırma faaliyetlerine karşı birlik ve duyarlılık çağrısı yaptı.
Müslim, KCK’nin başlattığı "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesine de aktif katılım çağrısı yaptı.