Qamişlo'da Rojava Devrimi’nin yıldönümü için final kutlama -YENİLENDİ

Bir haftadır Rojava’nın dört bir yanında kutlanan 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıldönümünü Qamişlo kentinde düzenlenen final coşkulu etkinlikle son buldu.

19 Temmuz Rojava Devrimi'nin 9’uncu yıldönümü vesilesiyle son bir haftadır Rojava'nın dört bir yanında kutlama ve etkinlikler yapıldı. Kutlamaların finali ise Qamişlo kentinde bulunan 12 Mart Stadı'nda gerçekleştirildi. 

Kutlamaya, Cizre Bölgesinden Kürt, Arap, Süryani, Asuri ve Ermeni halk bileşenlerinin yanı sıra Özerk Yönetime bağlı kurumların üyeleri de katıldı. Etkinlik, savaş gazileri, Şehit Aileleri, HPC ve İç Güvenlik Güçleri'nin kortej halinde kutlama alanına gelmesinin ardından devrim şehitleri anısına saygı töreninde bulunulmasıyla başladı. 

Müzik gruplarının sahne almasının ardından konuşan PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil şunlara dikkat çekti: 

"Başta Önder Apo ve devrim şehitleri olmak üzere tüm halkımızın Rojava Devrim bayramı kutlu olsun. Şehitler sayesinde bir devrim süreci başladı ve halen devam ediyor. Halen bitmiş değil. Saldırılar ve tehditler artarak sürüyor. Bu vahşilikle Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî işgal edildi. Bu bölgeler özgürleşene kadar hep birlikte mücadelemizi büyütelim. Demokratik ve ortak yaşam örneği olan bu projeyi (Özerk Yönetimi) koruyalım.

ABD ve İran denetimi altına girmeyeceğiz. Bugün Başûr’e Kürdistan'a dönük saldırılar var. Buradan çağrı yapıyoruz: kimse bu savaşın tarafı olmasın. Başûr için en azından işgalin tarafı olmayın. Elde edilen bu kazanımların korunması için Suriye rejimine de bir şeyler demek istiyorum. Çözüm Suriye içinde olursa mümkündür. Şam çözüm istiyorsa Özerk Yönetim ile otursun. Özerk Yönetim Şam ile oturmaya hazır. Diyaloga hazırız. Bölgeye dönük saldırılar devam ederse bu halk, devrimci halk savaşı ile mücadelesini verir ve direnir. 12 bin şehidin fedakarlığıyla oluşan bu devrim ve yönetimin desteğe ihtiyacı var. Bu yönetim yanlışları düzeltmek ve devrim ruhunu devam ettirmek için seçim hazırlığı yapıyor. 19 Temmuz Rojava Devriminizi bir kez daha kutluyorum."

Kutlamada Özerk Yönetim, PYD ve Kongreya Star adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne alarak yöre ve halklara ait müzikler seslendirdi. Halk seslendirilen müzikler eşliğinde devrimi kutladı.

Çekilen halaylar eşliğinde kutlamalar sona erdi.