Qamişlo halkı alanlarda: Faşizm yıkılıyor!

İşgal saldırılarını protesto eden Qamişlo halkı, “Faşizm yıkılıyor, direniş kazanıyor” mesajını verdi.

Qamişlolular, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını yürüyüşle protesto etti. Arap, Süryani, Kürt, Ermeni ve Êzidîler olmak üzere 7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Xerbi Mahallesi'nde bulunan Şehit Rûbar kavşağında başladı.

'ERDOĞAN TERÖRÜNE HAYIR!'

Kitlenin güvenliği, İç Güvenlik Güçleri, HPC/HPC-Jin üyeleri tarafından sağlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Onur Direnişi şehitlerinin fotoğraflarının ve YPG/YPJ bayraklarının taşındığı yürüyüşte, sık sık, “Erdoğan terörüne hayır”, “Kendi topraklarımızda yabancı kimseyi kabul etmiyoruz”, “Yaşasın halkların birliği”, “Katil Erdoğan”, sloganları atıldı.
BM temsilciğine doğru yürüyen kitle, “Bijî berxwedana YPG/YPJ’ê”, “Bijî Serok Apo” diye haykırdı.

'DİRENİŞ SAYESİNDE İLERLEYEMİYOR'

QSD güçlerinin ve bölge halkının saldırılar karşısındaki duruşunu selamlayan Cizîr Bölgesi Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Talat Yûnis, şunları söyledi:
"Türk devleti ve çetelerinin saldırıları üzerinden 9 gün geçti. İşgalci Türk devleti son teknoloji ve kullanılması yasak silahlarla saldırılarına devam ediyor. Uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin saldırılar karşısındaki sessizliği Türk devletinin saldırılarını arttırmasına neden oluyor. Bu halkın çocukları saldırılara karşı topraklarını savunma sözü verdi ve bölge halkı dadirenişi büyütme sözü verdi. Bütün vahşi saldırılara karşı halkın ve savaşçıların duruşu büyük bir zaferdir. İşgalci Türk devleti 9 gündür QSD güçlerinin direnişi sayesinde Serêkaniyê’de bir karış ilerleyemedi. Direnişimiz ve duruşumuz Suriye’de demokrasi ve eşitlik projesinin zaferidir. İnsan hakları örgütlerine çağrımız, ahlaki görevlerini yerine getirsinler ve saldırılara karşı çıksınlar."

'ÇOCUKLARI ÖLDÜREN DÜŞMANA İZİN VERMEYECEĞİZ'

İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan Savunma Komisyonu Yönetimi Üyesi Hediya Şêx Hesen ise, “İşgalci Türk devleti sivil halka saldırıyor. Barbarlığını bölge halkını yok etme üzerine gerçekleştiriyor. Çocukları öldüren düşman birlik içinde yaşadığımızı görüyor ve birliğimizi hedef alıyor. Ancak bizler Türk devletinin ve çetelerinin topraklarımıza geçmesine izin vermeyeceğiz. Direniş ve mücadelemiz her zaman devam edecek” diye konuştu.