Qamişlo ve Kobanê'de binler Öcalan için alanlara çıktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası 15 Şubat Komplosu, Qamişlo ve Kobanê'de protesto edildi.

Qamişlo ve kantona bağlı Dêrik, Çilaxa, Amûdê ve Tirbespiyê ilçelerinde binlerce kişi, alanlara çıktı.

QAMİŞLO

Qamişlo’da Kürt, Arap, Süryani, Êzidîler, Xerbî ve Hilêliyê mahalleleri arasında bulunan Osman Sebrî kavşağında bir araya gelerek komployu kınadı.

Yürüyüşte binlerce kişi, Öcalan ve tecride karşı açlık grevini sürdüren direnişçilerine posterlerini taşıdı.

Yürüyüş, Siyahî Mahallesi'ne ulaştığında burada miting düzenlendi.

Mitingde konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ebdilkerîm Abdullah, şunları söyledi: “Uluslararası komplo tüm halklara karşı gerçekleşmiştir. Komplonun amacı halkları yok etmektir. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen komplo devam etmekte, tecrit her geçen gün yoğunlaşmaktadır. Halklar tecride ve uluslararası komploya karşı çeşitli eylemler düzenliyor. Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana dek eylemler devam edecek, halkların direnişiyle tecrit kırılacaktır.”

DÊRİK

Dêrîk merkezindeki Azadi Meydan’ında başlayan yürüyüşte halk Öcalan’ın İmralı direnişini selamlayan sloganlar attı, Öcalan posterlerini taşıdı.

Yürüyüş Şehit Bawer Gençlik Merkezi binası önünde mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Dêrik Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Abdulrehim, "Öcalan’ın tutsak edilmesinin üzerinden 20 yıl geçmesine ve önderimizden uzak kalmamıza rağmen onun düşünce, felsefe ve mücadelesine olan aşkımız her geçen gün daha da canlanıyor. Önder Apo’nun hedefleri gerçekleşinceye ve onu fiziki özgürlüğüne kavuşturuncaya dek mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

ÇİLAXA

Çilaxa ilçesinde yüzlerce kişi, kitlesel bir yürüyüşle komployu kınadı. İlçenin çıkışında başlayan yürüyüşte halk, ellerinde Öcalan’ın posterleri ile yürüdü, sık sık komployu kınayan sloganlar attı.

Yürüyüş ilçe merkezinde mitinge dönüştü. Mitingde Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Abdulselam Ebas tarafından bir açıklama okundu.

Açıklamada, "Başta Türk devleti olmak üzere komploda eli olan devletler, Öcalan’ı tutsak ederek direniş ateşini söndürmeyi hedeflediler. Fakat Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin tüm Kürdistan’da yayıldığını ve halkların onun çizgisinde yürüdüğünü bilmiyorlardı. Dünyadaki hiçbir güç Öcalan’ı özgürlük felsefesini halktan koparamaz" denildi.

Açıklamanın sonunda, tüm dünya halklarına, Öcalan’ın mücadelesi etrafında birleşme çağrısında bulunuldu, "Tüm halkımıza tek sesle Öcalan’ın özgürlüğünü talep edin çağrısı yapıyoruz" diye belirtildi.

TİRBESPİYÊ

Tirbespiyê halkı, “Faşizmi Yıkalım, Tecridi Kıralım, Demokratik Ulus Yolunda İlerleyelim” sloganıyla ilçedeki Azadî Meydanı’nda bir araya geldi.

Öcalan posterleri taşıyan yüzlerce kişi, ilçe sokaklarında yürüyerek sloganlarla komployu protesto etti.

Halk, Kongreya Star İlçe Yönetimi binası önünde toplandı. Burada PYD ve Tirbespiyê İlçe Meclisi adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda, uluslararası güçlerin Öcalan’ın fikirlerini kendileri için tehlike görmesinden dolayı komplo düzenlediği belirtildi.

AMÛDÊ

Amûdê’de de yüzlerce kişi komploya karşı alanlara çıktı.

Amûdê ilçe merkezindeki Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüşte, halk sık sık komployu kınayan sloganlar attı. İlçede bulunan gençlik merkezi önüne ulaşıldığında ise yürüyüş mitinge dönüştü.

Mitingde sivil kurumlar adına yapılan konuşmalarda, uluslararası komploya ve Türk devletine karşı tüm Kürtlere başkaldırma çağrısı yapıldı.

Konuşmaların ardından miting, açlık grevi direnişçilerini selamlayan ve komployu kınayan sloganlarla son buldu.

KOBANÊ

Kobanê kent merkezinde düzenlenen protesto yürüyüşüne de binlerce kişi katıldı.

Yürüyüşte Öcalan posterleri ile “Öcalan, Halkların Onuru ve İradesidir” yazılı pankartlar taşındı.

Özgür Kadın Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş sonrası YPG-YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi.

Burada konuşma yapan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Enwer Müslim, insan hakları kuruluşlarına tepki gösterdi, Öcalan ve Kürt halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmediklerini belirtti.