Qamîşlolular Xalid Osman’ı uğurladı

Qamişlo halkı, İç Güvenlik Güçleri yönetim üyesi Şehit Xalid Osman’ın cenazesini uğurladı.

Özerk Yönetim’in askeri ve sivil kurumları ile Qamîşlo halkı, 20 Nisan’da Difaa El Weteni milislerinin İç Güvenlik Güçleri’ne ait kontrol noktasına saldırması sonucu şehit olan Şehit Xalid Osman’ın cenaze törenine katıldı.
Tören, Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’nde saygı duruşu ile başladı. Qamîşlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehûsm Hesen, bölgede yayılan koronavirüs salgınına rağmen Qamîşlo halkının Şehit Xalid Osman’ı görkemli bir törenle uğurlamak istediğini belirtti.
Şehit Aileleri Meclisi’nin bütün şehitlere yoldaşlarının özgürlük uğruna intikam aldıkları müjdesini verdiğini belirten Mehûsm Hesen, “Şehitlerimiz, Kürt tarihinin yeniden yazılmasının yolunu açtı. Kürt halkı tarihini 40 yıldır düşmanının eliyle değil kendi eliyle yazıyor. Bu da şehitlerin sayesinde gerçekleşti” dedi.

'BİRLİK ÖNDER APO SAYESİNDE'

Kürt-Arap arasındaki birliğin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde sağlandığını belirten Hesen, “Kürtlerle Arapların birliği egemen güçlerin çıkarına hizmet etmiyor. Bundan dolayı halklar arasında fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Baas rejimi ve bölgesel çıkarları, bölgenin güvenliğini ve istikrarını yok etmek için fitne çıkarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Mehûsm Hesen, “Baas rejimi, Arap halkını Özerk Yönetim ve Kürt halkı karşıtı yapmak istiyor. Fakat Arap kardeşlerimiz bu tür kirli politikalara inanmıyor” dedi.
Konuşmaların ardından Şehit Xalid Osman’ın kimlik bilgileri okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Xalid Osman’ın cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.