Qereçox ile Xebat’ın naaşları Güney Kürdistan’a uğurlandı

YPG’li Fransız savaşçı Şahin Qereçox ile Derik’te geçirdiği kaza sonucu şehit düşen Elî Xebat, Derik ve Girkê Legê’den gelen binlecre kişi tarafından Sêmalka Sınır Kapısı’nda Güney Kürdistan’a uğurladı.

Derik’teki Şehit Hogir hastanesi önünde bir araya gelen binlere kişi, Şehit Elî ve Şehit Şahin’in cenazelerini alarak, Güney Kürdistan’a uğurlamak amacıyla Sêmalka Sınır Kapısı’na araç konvoyu ile hareket etti.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda ise şehit Elî’nin ailesinin de olduğu kitlesel bir tören düzenlendi. Ardından da enternasyonalist savaşçıların da bulunduğu YPG savaşçıları askeri tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan enternasyonal savaşçılar Baran Qereçox ve Ciwan Fransa, şehitlerin mücadelesini devam ettirme sözünü yineledi ve Rojava Devrimi’nin, insanlık devrimi olduğunu belirtti.

YPG komutanlarından Elî Derik’de merasimde yaptığı konuşmada Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava’da edinilen kazanımların şehitlerin fedakarlıklarıyla elde edildiğini söyledi ve “Şehitler, halkların öncüleridir. Onlar olmasaydı bu tarihi günleri yaşamazdık” dedi.

Elî Derik ayrıca, Şehit Elî Xebat’ın Zaxo ve Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı savaşan ilk savaşçılardan biri olduğunu ve şahadete kadar hiçbir şekilde geri adım atmadığını söyledi.

TEV-DEM üyesi Huri Abdullah da merasimdeki konuşmasında şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve “Şehit Elî ve Şehit Şahin, Rojava Devrimi için bu topraklara gelerek insanlık değerlerini korumuştur” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu. Şehit Şahin’in belgesi mücadele arkadaşlarına verilirken, oğlu Şehit Elî’nin şahadet belgesini alan babası, oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Törenin ardından şehitlerin naaşları sloganlar eşliğinde Sêmalka Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Güney Kürdistan’a uğurlandı.