QSD 2 günlük bilançoyu açıkladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 2 gün önce Fırat’ın doğusunda başlattığı operasyonun bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre, 41 çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Derazor bölgesinde Fırat’ın doğusunda 2 gün önce başlattığı operasyonun bilançosunu açıkladı.

Açıklamaya göre, QSD güçleri Yukarı Baxoz köyü doğusundan 10 Eylül günü 3 kilometre ilerledi. Bölgede göğüs göğüse yaşanan çatışmalarda, çetelerin konumlandığı 10 askeri nokta özgürleştirildi. QSD savaşçıları hamlenin ikinci gününde de 1 kilometre ilerleyerek 7 noktayı daha özgürleştirdi.

Burada çatışmalarda koalisyona ait savaş uçakları çeteleri 3 defa hedef alarak bombalandı.

Açıklamada yer alan diğer bilgiler şöyle:

‘’Hamlenin bu cephesinde yaralanan 4 savaşçımız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Cephede, ayrıca güçlerimize ait bir buldozerin geçişi sırasında mayın patlamıştır. Patlamada sadece maddi zarar oluştu.

El-Kesra Cephesi: Aşamanın bu cephesinde güçlerimiz birçok alanda ilerleme kat etmiştir. Bu cephede ilk ve ikinci gün toplamda 6 kilometre ilerleme sağlanmıştır. Bölgede çetelere ait 10 nokta özgürleştirildi. Güçlerimiz ve çeteler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede, Koalisyon Güçleri tarafından 7 defa bombardıman yapılmıştır.

Aşamanın bu cephesinde yaşanan şiddetli çatışmalar ardından 41 çete öldürülürken, çetelere ait çok sayıda askeri araç ve cephane ele geçirilmiştir. Bölgede ayrıca 6 savaşçımız kahramanca direnerek şehit düşmüştür.

Bölgedeki şiddetli çatışmalar devam ediyor.”