QSD: 20 Ocak’tan bu yana 1219 asker öldürüldü

Efrin’e yönelik Türk devletinin 20 Ocak’tan itibaren başlattığı işgal saldırılarının bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 177 savaşçının şehit düştüğünü, 1219 asker ve teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Demokraik Suriye Güçleri (QSD), son 20 gününün ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nin savaş bilançosunu açıkladı. QSD’nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İşgalci Türk devleti ve Cebhet El-Nusra/DAIŞ gibi terör grupları 20 Ocak 2018 günü saat 17.00’dan itibaren Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına başlamıştır. Devam eden saldırıların ilk gününden bu ana kadarki bilançosu şöyle:

1-Askeri güçlerimizin şehitleri: Kahramanca yürütülen direnişte 177 savaşçımız şehit düşmüştür. Şehitlerimiz düzenlenen heybetli törenlerle toprağa verilmiştir.

2-Düşman ölüleri: Güçlerimizin gerçekleştirdiği etkili eylemlerde Bin 219 düşman askeri ve bağlı teröristler öldürülmüş. Bu sayı cenazesi yerde görülen asker ve çetelerden hesaplanmıştır.

3-Hava saldırıları: İşgalci Türk devleti, sivil yerleşim alanları, kentin altyapısı, su depolama ve arıtma tesisleri ile okullara yönelik 793 hava saldırısı gerçekleştirilmiştir.

4-Hava saldırıları: İşgalci güçler sivil yaşam alanlarına yönelik savaş uçakları ile 17 bombardıman gerçekleştirmiştir.

5- Ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırılar: İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları sivil yerleşim alanları ve kırsal bölgeye yönelik ağır silahlarla 2 bin 785 saldırı yapmıştır.

6-Birebir girilen çatışmalar: Güçlerimiz ile işgalci ordu ve bağlı terör grupları arasında 542 çatışma yaşanmış ve bu çatışmaların net sonuçları tespit edilmiştir. Yaşanan 134 çatışmanın ise sonuçlarına ilişkin net bilgi elde edilememiştir.

7-Düşürülen hava araçları: İşgalci güçlerin saldırılarından bu yana biri Kobra, diğeri aralarında komutanlarından bulunduğu 11 askerin bindiği Skorsky tipi olmak üzere 2 helikopter düşürülmüştür. Öte yandan biri Drone diğeri Bayraktar olmak üzere iki keşif uçağı da düşürülmüştür.

8-İmha edilen panzerler: Saldırıların ilk gününden bu yana aralarında tank ve askeri araçlarında bulunduğu 66 panzer imha edilirken, 17 panzer de darbelenmiştir.”