QSD: 24 saatte 13 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “DAİŞ’i bitirme savaşı” aşamasının 24 saatlik bilançosunu açıkladı. 12 noktanın çetelerden kurtarıldığını belirten QSD Basın Merkezi, onlarca sivilin de özgürleştirildiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi, savaşçılarının Baxoz köyünde ilerlediğini ve 12 noktayı DAİŞ çetelerinden kurtardığı ve El-Sûse köyü çevresinde de ilerleme kaydedilerek, onlarca sivilin kurtarıldığını açıkladı.

“DAİŞ’i bitirme savaşı” olarak adlandırılan Cizre Fırtınası Hamlesinin 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi şunları kaydetti: “Baxoz köyü çevresinde güçlerimiz ile DAİŞ çeteleri arasında çatışma yaşanmış, bu çatışmada çetelere ağır darbe vurulmuştur. Ayrıca güçlerimiz köy içerisinde ilerlemiş ve çetelerin elindeki birçok noktayı kurtarmıştır.

Çeteler, güçlerimizin ilerleyişi engellemek için geçiş yollarına mayın ve patlayıcı döşemektedir. Savaşçılarımız çetelerin savunma hattını darbelemiş ve çatışmalar köyün iç kısımlarına doğru ilerlemiştir.

Dün akşam saatlerinden bugün sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalarda güçlerimiz Baxoz köyü içerisinde 12 noktada üslenmiştir. Öte yandan uluslararası koalisyon güçlerine ait topçu birlikleri çetelere ait noktaları hedef almış ve imha etmiştir.

Güçlerimiz akşam saatlerinde El-Sûse köyü çevresinde hareketliliklerini arttırarak köye doğru ilerleme kaydetti. Bu esnada çıkan şiddetli çatışmalarda çeteler bombalamaya başladı. 2 çete kendini imha etmesi sonucu 2 savaşçımız şehit düştü ve bazı savaşçılarımızda yaralandı.

Aynı zamanda savaşçılarımız saldırıyı püskürterek 2 kilometre ilerleme kaydetti. 11 noktayı çetelerden özgürleştirdi.

24 saat devam eden çatışmalarda 13 çete öldürüldü. Sayısını tespit edemediğimiz çok sayıda çete de yaralandı. Özel ekiplerimiz 4 mayın ve 2 bomba yüklü aracı etkisiz hale getirdi. Aynı zamanda uluslararası koalisyona ait uçaklar çeteleri hedef aldı. 2 savaşçımız şehit düştü ve 3 savaşçımız da yaralandı

Son iki günde sivil göçler artış göstermekte. Güçlerimiz çok sayıda sivili savaş alanından özgürleştirerek El-Behre köyündeki İwa Kampı’na yerleştirdi.”