QSD: 24 saatte 40 Türk askeri ve çete öldürüldü

QSD, son 24 saat içinde Efrin’de en az 40 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğü ve bir tankın imha edildiği, 2 BMB aracın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Efrin’de son 24 saatteki Çağın Direnişi’ne ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) şunları belirtti:

“EFRİN

Dün Halep halkı Efrin’e ulaştığı sırada işgalci Türk ordusu ve çeteleri bölgeye karşı barbarlıklarını arttırdı ve Mehmudiye ve Eşrefiye mahallelerine 8 top atışı gerçekleştirdi. Top atışları saat 21.00’a dek sürdü. İşgalciler Keferşile köyü ve çevresini de ağır silahlarla hedef aldı.

ŞİYÊ

Hekiçe ve Merwaniye köylerinde savaşçılarımız ve işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Diğer yandan işgalciler uçak ve tanklarla çatışma bölgelerini bombaladı. Dün saat 15.00’da başlayan çatışmalar gece geç saatlere dek sürdü.

Saat 19.30’da alanda çatışmalar şiddetlendi ve Senarê ile Anqelê köylerine yayıldı. Uçaklar da söz konusu köyleri bombaladı. Çatışmalar gece geç saatlere dek sürdü.

Bugün saat 05.00’da Türk askerleri ve çete grupları Hekiçe köyünde tekrar saldırarak tanklarla köy ve çevresini bombaladı. Alanda çatışmalar devam ediyor.

ŞERA

İlçedeki tüm köyler işgalci ordunun saldırılarına uğradı. Özellikle Elke köyü ile Metina köyünde bulunan Şehit Refiq Mezarlığı’na yoğun top atışları yapıldı. Top atışları saat 23.00’a dek sürdü.

Bu sabah saat 05.00’da işgalciler İkdam, Şimşik, Ereb Weran ve Dersiwanê köylerine top atışı yaptı ve aynı zamanda köyler üzerinde hava hareketliliği yaşandı. Bölgede çatışmalar sürüyor.

Dersiwanê köyünde yaşanan çatışmalarda savaşçılarımız bir tank ve iki BMB aracı etkisiz hale getirdi. Ayrıca çatışmalarda 20 Türk askeri ve çetesi öldürüldü.

RACO

Hopka köyü çevresinde savaşçılarımız ve işgalciler arasında dün saat 15.00’da başlayan çatışmalar gece geç saatlere dek sürdü. Savaşçılarımızın tespit ettiği kadarıyla çatışmalarda en az 20 Türk askeri ve çetesi öldürüldü.

İşgalci ordu bugün saat 10.00’da ağır silahlarla ilçeye saldırdı ve bölgeye top atışları devam ediyor.

MABETA

Hebo köyü çevresinde savaşçılarımız ve işgalciler arasında çatışmalar çıktı ve çatışmalar hala devam ediyor.

BİLBİLÊ

Bu sabah saat 10.00’da işgalci ordu ağır silahlarla ilçenin köylerine saldırdı. Uga, Qestel Çolaqa, Qestel Xidiriya, Şerqiya ve Baxçe köylerine yoğun top atışları yapıldı. Aynı bölgede savaşçılarımız ve işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar hala devam ediyor.”