QSD: 27 işgalci öldürüldü, 1 tank imha edildi

Son 24 saatte yaşanan çatışmalarda en az 27 çete öldürülürken bir adet BMB, bir adet tank ve bir adet askeri araç imha edildi. 14 QSD savaşçısı şehit düştü.

QSD Basın Merkezi, son 24 saatte yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. 

QSD açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi: 

“TIL TEMIR

İşgalci ordu ve çeteleri Til Temir kırsalında ağır silah ve hava saldırılarını sürdürmüştür. İşgalci ordu Menacîr, Ehras ve Erîşa köylerini insansız hava araçları ve ağır silahlarla onlarca defa hedef almıştır. Güçlerimiz saldırılara karşı sert bir şekilde karşılık vermiş ve Ehras ile Menacîr köylerinde çeteleri hedef almıştır. Yaşanan çatışmada en az 12 çete öldürülmüştür.

ZIRGAN

Güçlerimiz işgalci ordunun saldırılarına karşılık Xeşîm Zirgan, Ing El Hewa ve Til El Hemîd köylerinde çete gruplarını hedef almıştır. Saldırılara verilen karşılıklarda en az 9 çete öldürülmüş, ayrıca işgalcilere ait 1 tank imha edilmiş, 1 adet BMB de darbelenmiştir.

EYN ÎSA

İşgalci ordu obüs ve tanklarla Genterî ve Şêrdiradê köylerini bombalamış, güçlerimiz de saldırılara karşılık vermiştir. Çete grupları öğleden sonraki saatlerde El Nasiriyê bölgesine saldırıda bulunmuş, güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 6 çete öldürülmüştür.

Savaşın 28’inci gününde toplam en az 27 çete öldürülmüş, bir adet BMB, bir adet tank ve bir adet askeri araç imha edilmiştir.

Direnişte 14 arkadaşımız şehit düşmüş, 13 arkadaşımız da yaralanmıştır.”