QSD: 3’üncü günde 118 işgalci öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgal saldırıları ve yaşanan direnişin bilançosunu açıkladı.

GIRÊ SPÎ:

Girê Spî ve Silûk bölgeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türk ordusunun tüm teknik imkanlarını kullanmasına rağmen Til Findir ve Yabsê köylerinde çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 11 çete öldürüldü.

Yaşanan çatışmalarda 2 arkadaşımız şehit düşerken 5 arkadaşımız da yaralandı.

SERÊKANIYÊ:

İşgal saldırılarının üçüncü gününde Serêkanîyê’de kuşatmanın kırılması için savaşçılarımız büyük direniş sergiliyor.

Bölgede yaşanan çatışmalarda yaklaşık 94 çete öldürülürken 80 çete de yaralandı. Til Helef, Elezîziyê - Til erqem,  Xirbet Benat, Til Xenzîr ve Diwêra köylerinde çatışma sürüyor.

Çatışmalarda 20 arkadaşımız şehit düşerken 24 arkadaşımız da yaralandı. İşgalcilere ait BMB tipi zırhlı araç içindekilerle beraber imha edildi.

KOBANÊ:

Güçlerimizin tarafından düzenlenen suikast eyleminde 1 asker öldürüldü. Türk ordusu Elî Şar köyünü bombaladı. Güçlerimiz saldırılara karşılık verdi ve 1 asker öldürülürken düşmana ait karakol çevresinde bulunan cephane imha edildi.

AMÛDÊ:

Öğle saatlerinde Dirbêsiyê ve Amûdê kentleri bombalandı. Bombardıman sonucunda 1 arkadaşımız şehit düşerken 2 Öz Savunma üyesi yaralandı. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucu sınır hattındaki karakol yakıldı ve BMB tipi zırhlı araç imha edildi.

QAMIŞLO:

Düşmanın sınır hattındaki kentlere dönük saldırısı sürüyor. Güçlerimiz anında karşılık verdi ve saldırılar kırıldı. Sêgira köyünde düşmana ait bir araç yakıldı ve çok sayıda çete öldürüldü.

Keşif uçaklarının sınır hattındaki saldırısı sonucu bazı siviller şehit düştü ve yaralandı.

Öte yandan top ve havan atışları sebebiyle 6 savaşçı ve çok sayıda sivil yaralandı.

DAİŞ çeteleri tarafından Qamişlo kent merkezindeki Omerî lokantası önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu şehit ve yaralılar var. Ayrıca maddi hasar oluştu.  

DÊRIK:

Türk ordusu Dêrik’te sınırı geçiyor. Qesir dîb köyünde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 6 asker öldürüldü 23 asker de yaralandı. Delavê Kera köyünde Türk ordusuna ait zırhlı bir araç imha edildi. Bölgeye top atışları yapıldı.

Carudiyê köyünde güçlerimiz ile sınırın diğer tarafındaki Babîla köyündeki karakolda konumlanan Türk askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Banûkiyê köyünün karşısında bulunan Türk karakolu güçlerimiz tarafından hedef alındı. Karakolda yangın çıkarken 6 asker öldürüldü, 21 askerde yaralandı.

Akşam saatlerinde Dêrika Beravî köyünde düşmana ait bir araç güçlerimiz tarafından yakıldı.

11 Ekim’de işgalci Türk ordusu savaş uçakları, keşif uçakları, obüsler, tanklar ve tüm teknik gücüyle sınır hattındaki kentleri yoğun bir şekilde bombalamıştır.

Savaşçılarımızın göstermiş olduğu büyük direnişle toplamda, işgalci Türk devletine bağlı 118 çete öldürülmüş, 90’ı da yaralanmıştır.

Saldırılarda 23 savaşçımız şehadete ulaşmış, 37 savaşçımız da yaralanmıştır.”