QSD: 47 terörist öldürüldü, 300 sivil kurtarıldı

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 24 saat içerisinde 47 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, 300 sivilin kurtarıldığını açıkladı.

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, çatışmalarda 47 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü, 37 üssün imha edildiği ve 300 sivilin de kurtarıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Güçlerimiz teröristlerin üslerine büyük bir operasyon gerçekleştirmiş, yaşanan şiddetli çatışmalar saatler sürmüş, çetelerden öldürülenler ve yaralananlar olmuştur.

Uluslararası Koalisyon uçakları, teröristlerin üslerini hedef almış, çok sayıda üs imha edilmiş ve savaşçılarımız ilerleyerek yeni noktalarda konumlanmıştır.

Uzman ekiplerimiz bölgede mayın temizleme çalışmaları başlatmıştır.

Güçlerimiz ayrıca DAİŞ’in canlı kalkan olarak kullandığı 300 sivili kurtararak güvenli bölgelere ulaştırmış, sağlık yardımında bulunmuştur.

Bilanço:

-47 terörist öldürülmüştür.

-Uluslararası Koalisyon 26 hava saldırısı gerçekleştirmiştir.

-Teröristlerin 37 üssü, iki bombalı araç ve bir hendek imha edilmiştir. Teröristlerin kullandığı 6 yol kapatılmış, bombalı araçların hazırlandığı 3 imalathane ile havan topu kaidesinin yerleştirildiği 3 nokta imha edilmiştir.”