QSD Çağın Direnişi’nde son 24 saatin bilançosunu açıkladı

Efrin’deki 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, işgalci Türk ordusunun saldırılarında çok sayıda sivilin şehit düştüğünü, çok sayıda sivilin de yaralandığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının saldırılarına karşı Efrîn’de sürdürülen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı.

“İşgalci Türk devleti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de aldığı ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik barbarca saldırılarını sürdürüyor. İşgalci ordu Efrîn halkına yönelik tüm ileri teknoloji silahlarını kullanarak katliamlar gerçekleştiriyor. Güçlerimiz de tüm bu saldırılar karşısında işgalcilerin saldırılarını cevaplamak ve halkını korumak için öz savunma yapma zorunda kalmıştır” denilen açıklama şöyle:

“EFRÎN

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının bölgeyi insansızlaştırmak için Efrîn kent merkezine yaptığı top atışları sürüyor. Sabah saatlerinde kent merkezine yapılan top atışlarında aralarında çocukların da bulunduğu siviller yaralandı.

ŞERA

Şera’ya bağlı köylerde güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Metîna köyünde sabah saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalar, halen devam ediyor. Öte yandan işgalci Türk devletine ait savaş uçakları sabah saatlerinde Elçiya köyünü bombaladı. Savaş uçakları dün geceden bu yana Sînka, Meydankê köyleri ile ilçe merkezini yoğun bir şekilde bombalıyor.

RACO

Türk devletine ait savaş uçakları dün akşam saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar Raco bölgesine yoğun bombardıman yaptı.

BİLBİLÊ

Bilbilê ilçesine bağlı tüm günler dün akşam saatlerinden bu yana top atışları ile yoğun bir şekilde bombalanıyor.

CINDIRÊSÊ

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları Cindirêsê ilçe merkezi ve köylerini top atışları ile bombalıyor. Türk devletine ait savaş uçakları da Cindirêsê ilçe merkezini bombaladı. Bombardıman sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda sivil yaralandı ve cenazeleri halen enkaz altında bulunuyor.

İlçeye bağlı Mîskî köyü dün akşam saatlerinden bu yana bombalanıyor. Yine işgalci orduya ait savaş uçakları Firariyê köyünü bombaladı. Köye yönelik bombardımanda çok sayıda sivil katledildi.

ŞİYÊ

Şiyê ilçesi ve bağlı köyler dün akşam saatlerinden bu yana yoğun bombardımana tutuluyor. Erendê köyü başta olmak üzere köyler top atışları ile bombalanıyor.

MABATA

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Berîmce, Mîrkan ve Şîtka köylerine yönelik yoğun bombardıman yapıyor.”