QSD: Çeteler ağır darbeler aldı, 34 çete üyesi öldü

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Dêrazor bölgesinde DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü operasyonda son 24 saat içerisinde en az 34 çete mensubunun öldürüldüğü açıklandı. Son 48 saatten öldürülen DAİŞ’li sayısı 72’ye yükseldi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Fırat Nehri’nin doğusundaki son aşaması devam ederken QSD Basın ve İrtibat Merkezi, son 24 saattir yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

QSD, "Baxoz, Behra ve Hecîn cephelerinde sabahın erken saatlerinden bu yana güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Bölgede yaşanan toz fırtınasından yararlanmak isteyen çeteler, tüm güçleri ile noktalarımıza saldırıda bulunmuştur” dedi.

Açıklamada, QSD savaşçılarının saldırılara karşılık vermesi ile çetelere ağır darbeler vurulduğu kaydedildi.

QSD, “Direnişte onlarca çete öldürülürken, çeteler geri kaçmak zorunda kalmıştır. Öte yandan DAIŞ çetelerinin saldırıda kullanmak istediği bombalı iki araç hedef noktalarına ulaşmadan önce savaşçılarımız tarafından imha edilmiştir” diye ekledi.

Açıklamaya göre uluslararası koalisyona ait savaş uçakları da çetelere ait noktaları hedef aldı ve 3 askeri yerleşkeyi imha etti.

SON 48 SAATİN BİLANÇOSU

Buna göre son 24 saat içerisinde 34 çete mensubu öldürüldü, 3 bomba yüklü araç ve 3 askeri yerleşke imha edildi, koalisyon uçakları 8 noktayı bombaladı.

QSD, Perşembe günü de açıkladığı 24 saatlik bilançoda 38 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirmişti. Aynı açıklamada QSD savaşçılarının dört cephede ilerleyerek 37 yeni noktada konumlandığı kaydedilmişti.

BİR AYLIK BİLANÇO

DAİŞ çetelerine karşı hamlenin son aşaması 10 Eylül’de başlatılmıştı. QSD, 10 Ekim’de açıkladığı bir aylık bilançoda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Güçlerimiz DAİŞ’li teröristlerle doğrudan 58 çatışmaya girmiştir. Uluslararası koalisyon güçleri 215 hava saldırısı, 17 top atışı gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz, 651 teröristin öldürüldüğünü teyit etmiş, 17’sinin cenazesi güçlerimizin eline geçmiş ve defnedilmiştir. Ayrıca onlarca çete cenazesi, çetelerin yerleştirdiği mayınlardan dolayı alanda kalmıştır. 6 terörist savaşçılara teslim olmuştur. Güçlerimiz 370 yeni noktada üslenmiş, Baxoz, Şeclê ve Mûzan köylerini ve 40 km’lik bir alanı kurtarmıştır.”