QSD: İşgal saldırıları devam ediyor

QSD Basın Merkezi, Onur Direnişi’nde 24 saatte yaşanan işgal saldırıları ve çatışmaların ayrıntılarını açıkladı.

Açıklama şöyle:

“TIL TEMIR

İşgalci ordu ağır silahlar ve insansız hava araçlarıyla Dawûdiyê ve Êrişa köylerine saldırmıştır. İşgalci Türk devleti keşif uçaklarının desteği ve çok sayıda çete ile sivil yerleşim alanlarına saldırmıştır. Süryani Askeri Meclisi’nin saldırılara karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşanmış, çatışmada bir grup Süryani Askeri Meclisi savaşçısı şehit düşmüş ve yaralanmıştır.

İşgalci ordu Êrişa köyünde sivil bölgeleri insansız hava araçlarıyla bombalamıştır. Yine Ebûş ve Dawûdiyê köyleri işgalci ordu tarafından top, tank ve insansız hava araçlarıyla vurmuştur.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri yeni yerler işgal etmek amacıyla Eyn Îsa çevresini ve uluslararası M-4 yolunu insansız hava araçları, tank ve toplarla aralıksız bir şekilde bombalamıştır. Çete grupları saldırılarıyla bölgedeki halkı göç ettirip, köyleri işgal ederek, kendi ailelerini ve destekçilerini Suriye’ye yerleştirmeyi amaçlamıştır.

İşgalci ordunun anlaşma bölgesi dışında kalan Süryani Askeri Meclisi güçlerine ait mevzilere saldırılarında 2 arkadaşımız şehit düşmüş, 6 arkadaşımız da yaralanmıştır.”