QSD: İşgal saldırıları sürüyor

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin obüs, tank vb. ağır silahlar eşliğindeki saldırıları devam ediyor.

QSD Basın Merkezi, Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. 

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bölge genelinde işgal saldırılarına devam etmiştir. Çete grupları yeni yerleri işgal etmek amacıyla birçok alana saldırı gerçekleştirmiştir.

ZIRGAN (EBU RASEN)

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Ing El Hewa ve Ebdilhey köylerinde sivil yerleşim merkezlerine ağır silahlarla saldırmış ve işgal girişiminde bulunmuştur. İşgalci orduya ait insansız hava araçlarının (İHA) bölgedeki hareketliliği de aralıksız bir şekilde devam etmiştir.

TIL TEMIR

İşgalci Türk ordusu ağır silah, obüs ve havanlarla Til Menax, Um El Kêf ve Til Tewl köylerini yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bununla birlikte işgalci orduya ait İHA’ların bölgedeki hareketliliği devam etmiştir.

EYN ÎSA

İşgalci ordu, Rusya güçleriyle Şêrgirakê’deki buğday ambarı çevresinde gerçekleştirdiği ortak devriyenin ardından çok sayıda çete ve ağır silah, tank, top atışlarıyla saldırı gerçekleştirmiş ve söz konusu ambarı işgal etmiştir.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin İHA, obüs, tank ve ağır silahlarla gerçekleştirdikleri saldırılarda 2 arkadaşımız yaralanmıştır.”