QSD: İşgalci ordu sivil yerleşim alanlarını bombaladı

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin sivil yerleşim alanlarını ağır silahlar ve obüslerle bombaladığını bildirdi.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin saldırıları ile DAİŞ çetelerinin uyuyan hücrelerine yönelik operasyonlar konusunda bilgi verdi.

Yazılı açıklama yapan QSD, “İşgalci ordu ve çete grupları Til Temir ve Eyn İsa’daki sivil yerleşim bölgelerini ağır silahlar ve obüslerle hedef almıştır” dedi.

Açıklamada Til Temir ve Eyn İsa’ya yönelik saldırılara ilişkin şunlar belirtildi:

“TIL TEMIR: Çete grupları Raşidiyê ve Bab köyleri ile çevresini hedef alarak yoğun bir şekilde bombalamıştır.

EYN İSA: İşgalci ordu ağır silah, havan ve obüslerle Um Hiwêş, Kor Hesen, Xirbit Beqar, El Dibis, El Xaldiyê ve Xaldiyê köyü yakınlarındaki Seqir alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Ayrıca çete grupları Suriye ordu güçlerinin noktalarına karadan saldırı girişiminde bulunmuştur. Saldırı ve bombardımanlar sonucunda sivil yerleşim yerlerinde maddi hasarlar meydana gelmiştir.”

QSD, saldırı hazırlığındaki DAİŞ hücrelerine yönelik operasyona ilişkin ise şunları ifade etti: “Öz Savunma Güçleri, DAİŞ gizli hücrelerinin Derazor bölgesindeki saldırısını boşa çıkarmıştır. Çok sayıda roket ve mayın ile Derazor’daki sınır güçleri ve Öz Savunma Güçleri’nin nokta ve mevzilerine saldırı hazırlığı Öz Savunma Güçleri’nin düzenlediği operasyonla engellenmiştir. Operasyon sonucu çok sayıda roket ve çeşitli patlayıcı ele geçirilmiştir