QSD Basın Merkezi: Çok sayıda çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Baxoz’daki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, çok sayıda çetenin öldürüldüğünü ve birçok noktanın DAİŞ çetelerinden kurtarıldığını belirtti.

QSD Basın Merkezi, Baxoz’da akşam saatlerinden itibaren yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. Açıklamada yaşanan şiddetli çatışmalarda 24 çetenin öldürüldüğü, 7 çete cenazesinin ise QSD savaşçıları tarafından kaldırıldığı ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle:

“Savaşçılarımız DAİŞ terör örgütünün Baxoz’daki mevzilerine eylem düzenlemiş, bu eylemlerde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Savaşçılarımızın ilerlemesiyle birlikte çok sayıda terörist öldürülmüştür.

Bir başka cephede ise savaşçılarımız ile DAİŞ’li teröristler arasında çatışmalar yaşanmış, bu çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülmüş ve güçlerimiz 20 yeni noktada üslenmiştir.

Güçlerimiz, akşam saatlerinde bir tünelde teröristlerin hareketliliğini fark etmiş, tünelin hedef alınmasıyla birlikte çok sayıda terörist öldürülmüştür. Öte yandan intihar saldırganı bir teröristin güçlerimize ait bir noktanın yakınında kendini patlatması sonucu bir savaşçımız hafif yaralanmıştır. Güçlerimiz ilerleyişini sürdürmüş ve 16 yeni noktada üslenmiştir.

İntihar saldırganı 2 terörist, güçlerimize ait bir buldozeri hedef almış, saldırıda buldozer tamamen yanarken güçlerimiz ise herhangi bir kayıp yaşamamıştır. Saldırının ardından yoğun bir çatışma çıkmış ve çok sayıda terörist öldürülmüştür. Öldürülen teröristlerden 7’sinin cenazesi güçlerimiz tarafından kaldırılmıştır. Öte yandan Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, teröristlerin toplanma alanları ve noktalarını hedef almıştır.

Baxoz’un cephelerinde, bu açıklamanın yayınlanma birlikte aralıklarla çatışmalar devam etmektedir.

Çatışmaların bilançosu şöyle:

-Öldürülen terörist sayısı: 24 (7’sinin cenazesi güçlerimizce kaldırılmıştır)

-İntihar saldırganı terörist sayısı: 3

-Çatışmalarda bir savaşçımız yaralanmıştır.”