QSD bir grup sivili daha çetelerin elinden kurtardı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAİŞ çetelerinin çembere aldığı son alandan bir grup sivili daha çıkararak güvenli alanlara taşıdı.

Bölgede QSD savaşçılarının ilerleyişini takip eden ANHA muhabirleri, Baxoz’da bir grup sivilin daha çetelerin elinden kurtarıldığını bildirdi. Haberde grupta kaç kişinin bulunduğuna dair bilgi yer almadı. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin güvenli alanlara taşındığı bildirildi.

Baxoz’da yarım kilometrekarelik bir alanda sıkışan çeteler sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. QSD, sivillerin varlığından dolayı son operasyonu yavaşlattı.

BM: DAİŞ SİVİLLERİN ÇIKIŞINI ENGELLİYOR

AFP’ye konuşan QSD sözcülerinden Mustafa Bali, “Operasyona geçmeden önce sivilleri ayrıştırarak tahliye etmek istiyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet de aralarında bir çok kadın ve çocuğun olduğu 200 dolayında ailenin alanda bulunduğunu belirterek, DAİŞ’in bunlardan birçoğunun çıkışını engellediğini kaydetti.

YA TESLİM OLACAKLAR YA DA ÖLECEKLER

DAİŞ çeteleri mevcut durumda sadece bazı evler ve tünellerde sıkışmış durumda. QSD’nin ilerleyişini engellemek için alanın yoğun bir şekilde mayınlandığı belirtiliyor.

Bali, çetelerin sadece iki seçeneği olduğunu belirterek, “Ya teslim olacaklar ya da çatışmada ölecekler” dedi.