QSD: DAİŞ'in şebekesini çökerttik

QSD, DAİŞ'lilerin cephane ve silah kaçakçılığı şebekesinin çökertildiğini ve kapsamlı saldırıların önüne geçildiğini duyurdu.

QSD Basın Merkezi, DAİŞ hücrelerine karşı yaptığı eylemin bilançosunu açıkladı. Açıklamada, kaçakçılık faaliyetine karıştığı tespit edilen pek çok kişi ile beraber çok sayıda çete üyesinin gözaltına alındığı duyuruldu.

'ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİK'

QSD'nin açıklaması şöyle:
“Anti-terör birimlerimiz, bölgede sivillere yönelik terör saldırılarını sürdüren uyuyan hücrelerin silah ve mühimmat temini için Dêrezor bölgesinde faaliyet gösteren bir kaçakçılık ağına uzun süreli teknik ve fiziki takibin ardından kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz, DAİŞ hücrelerinin terör saldırılarında kullandığı mühimmatı temin ettikleri lojistik hatlarını ve faaliyete karışan şebekeyi hedef almış, gerçekleştirilen başarılı operasyonla bu şebeke çökertilmiştir. Kaçakçılık faaliyetine karıştığı tespit edilen pek çok kişi ile beraber çok sayıda çete üyesi gözaltına alınmıştır. Birliklerimiz ayrıca patlayıcı yapımında kullanılan yüklü miktarda malzeme, silah, roketler, iletişim araçları ve örgütsel belgelere el koymuştur.

'SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ'

Gerçekleştirilen başarılı operasyonla çete örgütünün hazırlamakta olduğu pek çok saldırının önüne geçilmiştir.”