QSD’den Şedadê’deki saldırıya ilişkin açıklama

QSD: Güçlerimizin Uluslararası Koalisyon ile ortak devriyelerine yönelik bu vahşi saldırı, güçlerimizin fark etmesi sonucu hedefine ulaşamamıştır. Yalnızca maddi hasar meydana gelmiştir.

Bugün sabah saatlerinde Şedadê’de gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, “Bu tür saldırılar DAİŞ örgütünün yenilgisine karşı yeni stratejiler ortaya koyduğunu ve bu bağlamda terörist saldırılarını arttırdığını, uyuyan hücrelerini devreye koyduğunu göstermektedir” dedi.

QSD güçlerinin Dêrazor kırsalını özgürleştirme hamlesine devam ettiği belirtilen QSD açıklamasında şunlar dile geldi: “DAİŞ teröristlerine ağır darbeler vurmaktadır. Güçlerimiz günbegün ilerleyerek bölgede terörü bitirmektedir. Teröristler de hamlenin ilerleyişini engellemek için intihar saldırıları gerçekleştirmektedir.

21 Ocak 2018’de Uluslararası Koalisyon güçleriyle ortak devriyelerimiz Şedadê yolu üzerinde görevini yerine getirirken, terör örgütü bombalı bir araçla intihar saldırısı gerçekleştirerek devriyelerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz saldırıya karşı tedbir almıştır. Güçlerimizin Uluslararası Koalisyon ile ortak devriyelerine yönelik bu vahşi saldırı, güçlerimizin fark etmesi sonucu hedefine ulaşamamıştır. Yalnızca maddi hasar meydana gelmiştir.

Bu tür saldırılar DAİŞ örgütünün yenilgisine karşı yeni stratejiler ortaya koyduğunu ve bu bağlamda terörist saldırılarını arttırdığını, uyuyan hücrelerini devreye koyduğunu göstermektedir.

Tüm bölgeyi terörden kurtarıncaya ve terör örgütünün yeniden ortaya çıkmasını ya da yeni isimlerle devreye girmesini önlemek amacıyla uyuyan hücreleri yok edinceye dek, görevimiz devam edecektir.”