Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

QSD’den Efrîn bilançosu: 23 günde 862 asker ve çete öldürüldü

QSD, Türk devleti ve ona bağlı El-Kaide terör gruplarının Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında 23 günlük bilançosu açıkladı. 98 savaşçının şehit olduğunu belirten QSD, 862 Türk askeri ve çetenin öldürüldüğünü kaydetti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Türk ordusu ve çetelerinin işgal amaçlı Efrîn’e yönelik düzenlediği saldırılarda 23 günlük bilançoyu açıkladı. QSD Basın Merkezi, 862 asker ve çetenin öldürüldüğünü belirtti.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti ve terör gruplarının 20 Ocak saat 17:00’da başlayan Efrîn’e yönelik saldırıları 12 Şubat 2018 tarihinde de devam etmektedir. Saldırıların 23 günlük sonuç ve detayları aşağıdaki gibidir:

1-Sivil şehitler: Saldırgan düşman sivil yerleşim alanlarını bütün ağır silah çeşitleri ile hedef almıştır. Yapılan saldırılar sonucu çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlı yurttaş olmak üzere 180 sivil şehit düşmüştür. Şehit sivillerin isimleri Efrîn’deki hastanelerde belgelendi.

2- Yaralı siviller: Şu ana kadar devam eden saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 413 sivil yaralanmıştır. Yaralı yurttaşların isimleri de Efrîn’deki hastanelerde belgelendi.

3-Askeri güçlerimizin şehitleri: Saldırganlara karşı sergilenen kahramanca direnişlerde 98 savaşçımız şehit düşmüştür. Savaşçılarımız düzenlenen resmi törenlerle toprağa verilmiştir.

4-Düşman ölüleri: Güçlerimizin eylemlerinde 862 Türk askeri ve terörist öldürülmüştür. Bu veri kesin bir şekilde tespit edilen cenazelerle toplanmıştır.

5-Hava saldırıları: İşgalci Türk devleti sivil yerleşim alanlarına yönelik 668 hava saldırısında bulunmuştur. Bombardımanlar sonucu kent merkezlerinin altyapıları, içme suyu merkezleri, okul ve hayvan çiftlikleri hedef alınmıştır.

6-Helikopter saldırıları: Düşman güçleri bölgeye yönelik 16 helikopter saldırısı gerçekleştirmiştir. Saldırıların tamamı sivil yerleşim alanlarına yönelik olmuştur.

7- Ağır silahlarla yapılan top atışları: İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları 2 bin 645 defa tank ve ağır silahlar ile bölgeye yönelik top atışı yapmıştır.

8-Göğüs göğüse çatışmalar: Güçlerimiz kesin sonuçları alınan 409 göğüs göğüse çatışmaya girmiştir. Güçlerimizin girdiği 108 göğüs göğüse çatışmanın sonuçları ise elde edilememiştir.

9-Helikopterlerin düşürülmesi: Güçlerimiz saldırıların başladığı günden bu yana biri kobra diğeri skorsky olmak üzere iki helikopter düşürmüştür. Her iki helikopterde aralarında komutanlarında olduğu 11 Türk askeri öldürülmüştür. Öte yandan güçlerimiz bir drone, biri de Bayraktar olmak üzere iki keşif uçağı düşürmüştür.

10- İmha edilen tank ve panzerler: Güçlerimiz tank, panzer ve askeri araçtan oluşan 51 savaş aracını imha etmiştir. Yine 15 savaş aracı da darbelenmiştir.”