QSD Dêrazor’da 53 noktaya operasyon: 24 DAİŞ’li yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), 23 Mayıs’ta Mayıs’ta Dêrazor’un batı kırsalında 53 noktaya düzenledikleri operasyonda 24 DAİŞ’liyi yakaladıklarını bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlerimiz, İç Güvenlik Güçleri’nin katılımıyla 23 Mayıs’ta Dêrazor’un batı kırsalındaki Cizret Bû Hemid Bölgesi’nde ve çevresindeki kamplarda bulunan DAİŞ teröristleri hücrelerine karşı kapsamlı bir operasyon başlattı” dedi.

Bazı güçlerin kanaat önderleri, şeyhler, hizmet kurumu çalışanları ve eğitim kadrolarına dönük saldırıları ardından halkın talebi üzerine operasyon başlattıklarını belirten QSD, DAİŞ’in “göçmen kamplarında gizlice kaldıkları ve mayın yapma ve teröristleri eğitme alanı olarak kullandıkları 53 noktaya” operasyon yaptıklarını kaydetti.

QSD, Çarşamba günü öldürülen Dêrazor Yasama Meclisi üyesi Mûeyed El-Reyaş’ın katili olan 3 kişinin de aralarında olduğu 24 çete mensubunun yakalandığını duyurdu.

DAİŞ’in “terörist planlarını” bozuklarını ifade eden QSD, “Güçlerimiz, el bombası, kalaşnikov, iletişim araçlarını, ispat kağıtlarını, kimi terörist planlar, askeri silah ve kimi ilaçları ele geçirdi” diye ekledi.

QSD, son olarak Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kurumlarında bozgunluk çıkarıp, bölge güvenliğini ve istikrarını bozmak isteyen DAİŞ başta olmak üzere tüm güçlere karşı mücadelenin süreceğinin altını çizdi.