QSD: En az 24 işgalci öldürüldü

QSD, Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı yürütülen Onur Direniş'inde son 24 saatte yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. En az 24 çete öldürüldü. 2 askeri araç da imha edildi, 3 savaşçı da şehit düştü.

QSD Basın Merkezi, Onur Direnişi’nde son 24 saatte yaşanan çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

“TIL TEMIR

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Dibis köyünü ve Menacir, Leylan, Menax ve Feyseliya bölgelerini bombalamıştır. Güçlerimizin saldırılara meşru savunma temelinde karşılık vermesi sonucu çok sayıda çete öldürülmüştür.

ZİRGAN (EBU RASEN)

Çete grupları sabah saatlerinde sivil yerleşim yerlerine saldırmıştır. Saldırılara karşılık veren güçlerimiz Ing El Hewa ve Til Mihemed bölgelerindeki çeteleri hedef almıştır. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi sonucu çok sayıda çete öldürülmüş, çok sayıda çete yaralanmıştır.

EYN ÎSA

İşgalci Türk devleti ve çeteleri çok sayıda çete ile Tibêna, Xirbet Kerem, Birelisa, Gor Huseyin köylerine saldırmıştır. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi sonucu çok sayıda çete öldürülmüştür. Genteriye, Mesudiyê, El Aslim köylerinde çetelerin saldırılarına güçlerimizin karşılık vermesi sonucu çatışma çıkmıştır. Çatışma yaklaşık 2 saat boyunca sürmüştür.

Yaşanan çatışmalarda toplam en az 24 çete öldürülmüş, 10 çete de yaralanmıştır. Ayrıca 2 askeri araç da imha edilmiştir.

Direnişte 3 arkadaşımız şehit düşmüş, 4 arkadaşımız yaralanmıştır.”