QSD: Halkımız provokasyona gelmemeli

QSD, Şedadê’de yapılan yakıt protestolarında yer alan bazı kişilerin silahlı olduğuna dikkat çekti, halka provokasyona gelmemeye çağırdı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Kuzey ve Doğu Suriye’de akaryakıt fiyatlarının artması üzerine yaşanan protestolara ilişkin açıklama yaptı.
QSD'nin açıklaması şöyle:
“Dün Şedadê ve Özerk Yönetim’in bazı bölgelerinde meydana gelen olaylardan dolayı kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacını gördük. Yaşanan olayları dikkatle takip ettik. Yakıt fiyatlarının değiştirilmesi ve güncellenmesinden sadece Özerk Yönetim’in ilgili kurumluları sorumludur. Bu bağlamda talep ve şikayetlerin muhatabı Demokratik Suriye Güçleri (QSD) değil, Özerk Yönetim’e bağlı kurumlardır.

'HALKIN ARASINA SAKLANAN SİLAHLI KİŞİLER VAR'

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), bölgenin güvenliği ve istikrarı için her zaman bir sorumluluk aldı. Uzun yıllar boyunca DAİŞ ve diğer terör örgütlerine karşı büyük bir savaş yürüttü. Bunun sonucunda halkımız güvenli ve huzurlu bir biçimde yaşamasına vesile oldu. Bu tür eylemler bölgenin istikrarının boşa çıkmasına vesile olmamalıdır.
Şiddet ve tehlikeli hareketlerin halkımıza hiçbir faydası yoktur. Eylemlerde halkın arasında yüzü kapalı ve halkın arasına saklanmış bazı silahlı kişilerin Şedadê bölgesindeki güvenlik güçlerinin kontrol noktalarına saldırdığı görülmekte. Halkımız yaşananlar karşısında dikkatli olmalı ve bu olayların provokasyon olduğunu bilmelidir. Halkımıza bu girişimler karşısında dikkatli olması, bu oyunlara gelmemesi ve yasal yollarla hakkını savunması çağrısı yapıyoruz.”