QSD Hecin’de 1200 sivili daha kurtardı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, DAİŞ çetelerine karşı şiddetli çatışmaların yaşandığı Hecin cephesinde son 24 saat içerisinde 1200 sivili daha kurtardı.

Derazor’a bağlı Hecîn cephesinde QSD ile DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların ortasında QSD güçleri sivillerin de kurtarılması için koridor açıyor.

QSD kaynaklarına göre Pazartesi günü akşam saatlerinden bu yana, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 1200 sivil DAİŞ çetelerinden kurtarıldı.

Sivillerin İç Güvenlik Güçleri eşliğinde güvenli alanlara gönderildiği öğrenildi. Kurtarma operasyonunun görüntüleri ANHA tarafından yayınlandı. Görüntülerde sivillerin araçlarla güvenli alanlara taşındığı görülüyor. 

QSD, 10 Eylül tarihinden bu yana Fırat nehrinin kuzeydoğusunda DAİŞ'in işgali altında bulunan Hecîn kasabasını çetelerden temizlemek için operasyon yürütüyor.

DAİŞ'in elinde bulunan bu son bölgede yürütülen operasyonda çeteler, sivilleri zorla silah altına alırken, kimi zaman da canlı kalkan olarak kullanıyor.