QSD: Hecin’de DAİŞ saldırısı kırıldı, 49 çete üyesi öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Dêrazor kırsalındaki Hecîn cephesinde düzenlediği saldırıların kırıldığını ve 49 çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

QSD Basın Merkezi, Hecin cephesinde son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Hecîn cephesindeki DAIŞ teröristleri, savaşçılarımızın bulunduğu noktalara saldırılarda bulundu. Savaşçılarımızın saldırılara karşılık vermesi ile bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. QSD savaşçıları, çetelere ağır darbeler vurarak saldırıları kırdı” denildi.

“Öte yandan Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları, DAIŞ çetelerinin birçok noktasını hedef alarak bombaladı” diyen QSD, “bombardımanda teröristlerin sözde komutanlarının kullandığı yerleşkeler, top ve obüs atışlarından kullanılan alanlar ile birçok tünellerinin imha edildiğini” belirtti.

Sözkonusu yerlerde “birçok terörist öldürüldü” bilgisini paylaşan QSD, “Bölgede ayrıca teröristler ait bomba yüklü bir araç da imha edildi” diye ekledi.

Açıklamada, Teröristler, kullandıkları bomba yüklü araçlar ile ağır silahlarla savaşçılarımızın bulunduğu noktalara ulaşma girişiminde bulundu. Savaşçılarımızın karşılık vermesi ile bölgede çok sayıda çete üyesi öldürüldü” ifadeleri yer aldı.

Açıklanan bilançoya göre, “49 terörist öldürüldü”, “teröristlere ait 8 yerleşke imha edildi”, “teröristlerin kullandığı iki yol kapatıldı”, “3 tünel, teröristlerin savunma alanı olarak kullandığı 10 yerleşke, bir bomba yüklü araç imha edildi”.

QSD, son olarak uluslararası koalisyonun 27 noktayı bombaladığı bilgisini verdi.