QSD: Komutan ve savaşçılarımızın şehit edilmesi cevapsız kalmayacaktır

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin bölgelerine ve Til Temir Askreri Meclis Bürosuna yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, “Komutan ve savaşçılarımızın şehit edilmesi cevapsız kalmayacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

QSD Genel Komutanlığı açıklamasında şunları belirtti: “İşgalci Türk devleti 19 Ağustos 2021’de saat 14.00’da keşif uçaklarıyla YPG komutanlarımızdan Rênas Roj yoldaşın aracını hedef alarak, şehit olmasına neden oldu. Aynı gün saat 18.00’da Til Temir Askeri Meclisi Bürosu’na hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu vahşi  saldırıda YPJ Konsey üyesi ve QSD üyesi Sosin Bîrhat, Egid Girkê Legê, Rûbar Hesekê yoldaş ve Seyfullah Ehmed yoldaş şehadete ulaştı ve 3 savaşçımız yaralandı.

Kamuoyunun da bildiği gibi Türk devletinin Serêkaniyê ve Til Ebyad’a yönelik işgal saldırısından sonra ABD ve Rusya’nın güvencesiyle bir ateşkes süreci gündeme geldi. Ancak Türk devleti hiçbir zaman ateşkese bağlı kalmadı ve her şekilde halkımıza dönük saldırılarına devam etti. Geçtiğimiz günlerde bir kez daha keşif uçaklarıyla Kobanê’de bir sivil aracı hedef aldılar. Bir haftadan fazladır Şehba, Eyn İsa ve Zirgan’a yönelik saldırılarında Zirgan’da bir kadın şehit düştü, 16 yaşında bir sivil yaralandı.

SALDIRILARA KARŞI DEMİRDEN İRADEMİZLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Şüphesiz ki bu saldırılar işgalci Türk devletinin yeni bir karar aldığını, Fırat’ın doğusu başta olmak üzere bölge geneline yönelik işgal saldırılarında yeni bir sürece girdiğini gösteriyor. Son bir haftadır özellikle de dün gerçekleştirilen vahşi saldırılar bunu gösteriyor. QSD olarak, ilk günden bu yana nasıl halkımızı ve diğer halkları DAİŞ teröründen koruyup DAİŞ’ten temizlediysek, Türk devletinin işgaline karşı tarihi direnişler sergilediysek, bugünden sonra da demirden olan irademizle işgale karşı sessiz kalmayacak ve Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı mücadele edeceğiz. Komutan ve savaşçılarımızın şehit edilmesi cevapsız kalmayacaktır.

Diğer yandan Rusya ve ABD gibi garantör devletlerin sessizliği ve tutumlarını belirlememesi  Türk devletine bölgeye ve sivillere dönük saldırılarını arttırması için cesaret veriyor. Bu güçlere sorumluluklarını hatırlatıyor ve onları tutumlarını göstermeye davet ediyoruz.

Rênas Roj yoldaş YPG Konsey üyesi ve QSD’nin komutanlarından biriydi. Rojhilatê Kurdistan’dan olan yoldaşımız bütün ömrünü Kürdistan özgürlük mücadelesi ile geçirdi. Kürdistan’ın bütün parçalarında özgürlük mücadelesine güçlü bir şekilde katılım sağlamış ve en son DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırılarında yüzlerce Kürt genç ve enternasyonalist gibi Rojava’ya gelerek DAİŞ’e karşı mücadelede aktif olarak savaştı. Ayrıca Minbic, Reqa ve Dêrazor’da her zaman ön cephelerde yer aldı. Çağın ve Onur direnişlerinde aktif bir katılım sağladı ve cesur, fedai bir tutumu vardı.

Sosin Efrîn yoldaş YPJ Konseyi üyesi ve QSD üyesiydi. Uzun yıllar boyunca Kürdistan özgürlük mücadelesinde yer aldı. O da Kürdistan’ın birçok parçasında özgürlük mücadelesi yürüttü. Özellikle Rojava Devrimi’nin başlamasıyla mücadeleyi yükseltti. Özellikle Efrîn ve Halep’te direnişe öncülük etti. Şêxmeqsud’da tarihi direniş sürecinde bir komutan ve öncü olarak direnişin başarılı olmasında büyük bir role sahipti.

Egid Girkê Legê de uzman bir komutan ve savaşçıydı. DAİŞ’e karşı mücadelede öncü rol oynadı. Ayrıca Rûbar Hesekê ve Seyfullah Ehmed de gerek DAİŞ terörüne karşı mücadelede gerekse de Türk devleti ve çetelerinin işgalinde yurtseverlik ruhuyla ön cephelerde yerini aldı.

Değerli şehitlerin anılarına olan bağlılığımız, işgalcilerden hesap sorma ve intikamlarını almamızın teminatıdır. Düşman işgalinden ve halklarımıza dönük düşmanlığından pişman olacak. Değerli komutanlarımız ve şehitlerimize sözümüzdür.

Bu esasta Kuzey ve Doğu Suriye halklarına ve şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz.”