QSD: Saldırılara karşı meşru savunma hakkımızı kullanacağız

Rusya ve ortaklarının Dêra Zor’a saldırısına ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı sessiz kalmayacaklarını ve meşru savunma haklarını kullanacaklarını belirtti.

Rus güçlerinin Dêra Zor’un kuzey doğusundaki QSD noktalarına yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, “Teröristlere hizmet eden ve teröre karşı savaşa karşı olan Rusya ve ortaklarının düşmanca saldırılarını kınıyoruz. Sessiz kalmayacağımızı; meşru savunma ve karşılık verme hakkımızı kullanacağımızı vurguluyoruz” dedi.

QSD Genel Komutanlığı açıklamasında şunları belirtti:

“Bir süredir Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında güçlerimiz Fırat Nehri’nin doğusundaki halkımızı kurtarmakta ve ilerlemektedir. Rusya ve rejim güçleri Koniko gaz şirketi, Ezba istasyonu ve Nesic Fabrikası’ndaki güçlerimize talihsiz saldırı gerçekleştirmiştir. Uçak bombardımanı ve top saldırılarında bazı savaşçılarımız şehit olmuş, bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır.

Ayrıca ilerleyişimiz, Uluslararası Koalisyon ile koordineli gerçekleşmektedir. Diğer taraftan da başka bir savaşa girmek, teröre ve teröristlere karşı kullanmamız gereken kuvveti harcamak istemiyoruz.

Teröristlere hizmet eden ve teröre karşı savaşa karşı olan Rusya ve ortaklarının düşmanca saldırılarını kınıyoruz. Sessiz kalmayacağımızı; meşru savunma ve karşılık verme hakkımızı kullanacağımızı vurguluyoruz.

Rusya’ya halkımıza ve halkımızın kahraman güçlerine karşı düşmanca tutumunu terk etmesi çağrısına bulunuyoruz.”