QSD: Salı günü en az 50 işgalci öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırılarına ilişkin 14’üncü gün bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre Salı günü Türk devletinin saldırıları nedeniyle bir köyde yaşanan çatışmalarda en az 50 çete mensubu öldürüldü.

QSD Basın Merkezi’nin 22 Ekim bilançosuna göre işgalciler Serêkaniyê, Dêrik, Kobanê ve Eyn Îsa bölgelerinde saldırdı.

Serêkaniyê’de çete gruplarının zırhlı araçlarla QSD mevzilerine yaklaşmaya çalıştığını belirten Basın Merkezi, “Güçlerimiz meşru savunma çerçevesinde karşılık verdi, bir çete mensubu öldürüldü” dedi.

Dêrik’te işgalci Türk devletine ait keşif ve savaş uçaklarının uçuşlar gerçekleştirdiği bilgisini veren QSD, “İşgalci ordu 22 Ekim’de sınır hattında sivil araçlarla hareketlilik içerisine girdi” diye belirtti.

Kobanê ve Eyn Îsa bölgelerinde 22 Ekim’de yaşananlar ise şöyle aktarıldı:

“22 Ekim günü saat 09.00’da işgalci orduya bağlı çete grupları zırhlı araçlar, ağır silahlar ve insansız hava araçları eşliğinde Çelbê köyüne saldırıda bulunmak istedi. Güçlerimiz saldırılara karşılık verdi ve 12 saat boyunca çatışmalar yaşandı. İşgalci ordu çok sayıda kayıp verdi. Köy çevresinde akşam saatlerine kadar süren çatışmalarda en az 50 işgalci çete mensubu da ölürken, zırhlı bir araç imha edildi.

QSD SAVAŞÇISINDAN FEDAİ EYLEMİ

Arkadaşımız Sebri, Celbê köyündeki çatışmalarda son kurşununa kadar kahramanca savaşarak şehit düştü. Sebri arkadaş, yaralandıktan sonra çete kuşatmasına kaldı. İşgalcilerin eline düşmemek için üzerindeki bomba ile fedai eyleminde bulundu ve şehit düştü. Sebri arkadaş, düşman kuşatmada amaçlarına ulaştığını düşündüğü anda Arin ve Barin’in çizgisinde fedai eylemini gerçekleştirdi. Sebri yoldaşın kimlik bilgilerini daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız.”

16 QSD SAVAŞÇISI HAYATINI KAYBETTİ

QSD Basın Merkezi, “22 Ekim günü yaşanan direnişlerde toplam 16 arkadaşımız şehit düştü ve 13 arkadaşımız yaralandı” diye noktaladı.