QSD savaşçıları törenle toprağa verildi

Şehit düşen QSD savaşçısı Hisên Eli El-Miyad ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Ehmed El-Seho, Ebu Xeşeb’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit düşen QSD savaşçı Hisên Eli El-Miyad ve İç Güvenik Güçleri savaşçısı Ehmed El-Seho Şehit Xidir El-Hemade Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeleri, Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, konvoy ile şehitliğe doğru yola çıktı. Şehitlikte tören, QSD savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı.

Törende bir konuşma yapan QSD komutanlarından Dilşêr şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Dilşêr, QSD savaşçılarının DAİŞ çetelerine karşı efsanevi kahramanlıklar yazdığını belirterek şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi.

Sivil Meclis adına konuşan Cihan El-Leci de özgürlüğe ulaşmak için bedel verildiğini belirterek, “Topraklarını savunmak için canlarını feda edenler gençlerdir. Ülkenin topraklarını kanlarıyla suladılar. Çocuklarımıza güzel bir gelecek sundular. Şehitlerin takipçisi olma sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi.

Törenin sonunda şehit Ehmed El-Seho,ve Hisen El Eli Miyad’ın cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.