QSD savaşçıları yüzlerce sivili daha vahşetten kurtardı

DAİŞ çetelerinin Dêrazor’da canlı kalkan olarak kullandığı siviller QSD savaşçılar tarafından kurtarılıyor.

QSD savaşçılarının Kuzey Suriye’yi DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla başlattığı Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme aşaması son hızı ile devam ediyor. Çeteler Baxoz’da küçük bir alana sıkışmış durumdayken canlı kalkan olarak kullandıkları siviller ise QSD savaşçıları tarafından kurtarılıyor.

Dün öğlen saatlerinden bu yana hassasiyet ile sivilleri DAİŞ'in elinden kurtarmak amaçlı çalışmalar QSD savaşçıları tarafından yürütülüyor. DAİŞ çetelerinin elinde kalan çok küçük alanından siviller tahliye ediliyor. QSD savaşçıları, bugün öğlen saatlerinde de onlarca kamyon ile kurtarılan binlerce sivili konvoy halinde güvenli alanlara ulaştırdı.

Çoğunluğu kadın ve çocuk olan siviller arasında ailesi ile beraber teslim olan DAİŞ çeteleri de bulunuyor. Bazı çeteler de yaralı.

QSD savaşçıları konvoyda bulunan insanlara yaşamsal malzemeler dağıtıp onlara hazırlanan kampa gönderiyor.
Kurtarılan siviller ise Baxoz’da hala çok sayıda sivil olduğunu, erzaklarının ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin kalmadığı bilgisini paylaşıyor.

Halk aynı zamanda çetelerin denetimindeki çok küçük alanda çok sayıda yaralı çete olduğunu, sayılarının azaldığını ve savaşma gücünün kalmadığını belirtiyor.

Siviller bazı çetelerin kendilerine, “Gidin kendinizi kurtarın burada yaşam kalmadı" gibi söylemlerde bulunduğunu da aktardı.

QSD savaşçılarının sivilleri kurtarma çalışmalarının süreceği öğrenildi.