QSD savaşçısı El-Emir son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Ebdullmecîd El-Emir (Suheyîb) Dêra Zor’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

8 Eylül’de Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında başlatılan hamlede El-Şehbe bölgesinde şehit düşen Ebdullmecîd El-Emir (Suheyîb) için düzenlenen törene Dêra Zor’un doğu ve batı köylerinden kitlenin yanı sıra Derazor Sivil Meclisi üyeleri, Yasama Meclisi, Şehit Aileleri Meclisi ve QSD savaşçıları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan uğurlama merasiminde QSD Komutanlarından Sif El-Ekser söz alarak, “Şehitlerin ülke için verdiği emekleri dile getirmeye kelimeler yetmez. Şehitler bütün halkı bir tutarak zulümden korumak amaçlı canlarını feda ettiler” dedi.

Merasimin devamında söz alan Yasama Meclisi Eşbaşkanı Merwan El-Fetîh da şehitlerin yurtları için canlarını feda ettiğine değinerek şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi.

Ardından Şehit Aileleri Kurumu üyesi Wefaa El-Celal şehidin kimlik belgesini okuyarak ailesine sundu. Şehit sloganlar eşliğinde toprağa uğurlanarak merasim sona erdi.