QSD savaşçısı El Hesen için Tabqa’da tören

QSD çatısı altındaki İdlib Devrimciler Tugayı savaşçısı Edhem El Hesen (Watan), Tabqa’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri savaşçısı Edhem El Hesen’in (Watan) cenazesini Tabqa Watanî Hastanesi’nden alarak, onlarca araçtan oluşan konvoyla Tabqa Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

QSD savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile başlayan cenaze töreninde Tabqa Bölgesi Demokratik Sivil Yönetimi adına Yasama Meclisi Eşbaşkanı yardımcısı Huda Awan, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Foza Mihemed ve QSD çatısı altındaki İdlib Devrimciler Tugayı Komutanı Mehmûd Ebû Xalid birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, Suriye topraklarının özgürlüğü için canlarını feda eden özgürlük şehitlerini anarak, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarının işgalci Türk devleti ve çetelerinden özgürleşinceye kadar şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik ihlallerine dikkat çeken konuşmacılar “İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları sonucu bölge halkı evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı” dedi.

Konuşmaların ardından, QSD çatısı altındaki Idlib Devrimciler Tugayı savaşçısı Edhem Hesen’in şahadet belgesi okunarak ailesine verildi.

QSD savaşçısı El Hesen sloganlar eşliğinde toprağa verildi.