QSD savaşçısı Salih Qewas son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Salih Qewas (Dilşêr), i Şehit Rustem Cudi Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Salih Qewas (Dilşêr), Dirbêsiyê’nin Berkevirê köyündeki Şehit Rustem Cudi Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehit cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoy ile Şehit Rustem Cudi Şehitliği’ne  götürdü.

Şehitlikteki cenaze töreni, saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşan Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Ali Xelîl, şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımların sonuna kadar korunacağını söyledi. Şehit Dilşêr’in babasının da El-Nusra çetelerinin 2015 yılında Serêkaniyê’ye yönelik saldırılarına sergilenen direnişte şehit düştüğünü belirten Ali, “Şehit Dilşêr, babasının silahını yerde bırakmadı. Şehitlerin kazanımlarına ve anılarına sahip çıktı” dedi.

Şehit Qewas'ın ailesi adına konuşan QSD savaşçısı olan amcası Hîwa Weqas, şehitlerin uğruna canını feda ettiği amaçlarını gerçekleştirene kadar direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit cenazesi törenin sonunda zılgıtlar eşliğinde defnedildi.