QSD: Son 24 saatte 11 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasında son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 11 çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasının son 24 saatlik bilançosunu yayınladı.

Yapılan bilanço açıklaması şöyle:

“Baxoz cephesi: Hamlenin bu cephesinde güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Güçlerimiz, DAIŞ çetelerine ait nokta ve yerleşkelere eylem düzenledi. DAIŞ çeteleri, savaşçılarımızın ilerleyişi karşısında tutunamayarak geri çekilmek zorunda kaldı. Güçlerimiz, burada çetelere ait 8 noktayı ele geçirdi ve 1 kilometre ilerledi. Cephede, birçok çete öldürüldü.

Güçlerimiz, bu cephede saldırıda bulunmak isteyen bomba yüklü bir aracı hedefine ulaşmadan önce imha etmiştir.

2-Hecîn Cephesi: Hecîn cephesinde de güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çeteler bu cephede ellerindeki tüm ağır silahlar ile saldırıda bulundu.

Dün akşam saatlerinde de bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı ve çatışmalarda birçok çete üyesi öldürüldü. Koalisyona ait savaş uçakları da bir çete grubunu hedef aldı. Bombardımanda çetelerin çoğu öldürüldü. Bölgede yine çetelere ait bir araç imha edildi.

3-Bilanço:

*Koalisyona ait savaş uçaklarının saldırısı: 2

*Öldürülen çete sayısı: 11

*Teröristlere vurulan darbeler: Bir havan topu silahı, bomba yüklü bir araç ve doçka yüklü askeri bir araç imha edildi.

*Şehit sayımız:1”