QSD: Son 24 saatte 15 çete öldürüldü

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarda yaşanan çatışmalar ve çetelerin arasında obüslerin patlaması sonucunda 15 çete öldü, çok sayıda çete de yaralandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), son 24 saat içinde işgalcilerin saldırıları sonrası yaşanan çatışmaların ayrıntılarını açıkladı.

QSD açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri işgal saldırılarını genişletmiş, hava ve kara saldırılarına devam etmiştir.

ZIRGAN (EBU RASEN)

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri insansız hava araçları, tank ve ağır silahlarla Til Mihemed, Um İşba ve Bab El Xêr köylerini bombalamıştır.

TIL TEMIR

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır silah ve insansız hava araçlarıyla Menax ve Reşediyê köylerine yoğun bir saldırı gerçekleştirmiştir. Süryani Askeri Meclisi’nin saldırılara karşılık vermesi sonucunda sayısı netleştirilmemekle beraber çok sayıda çete öldürülmüş ve yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Serêkaniyê’ye yönelik saldırılarında kullandıkları obüslerin bir kısmı çetelerin arasında patlamış, patlama sonucunda 8 çete ölmüştür.

EYN ÎSA

İşgalci Türk ordusu insansız hava araçlarının desteği ve ağır silah, tank, toplarla Mişêrfa, Silîp köylerine, Qiz Elî’deki buğday ambarlarına, Şergirakê köyü ve uluslararası M-4 yoluna saldırmıştır.

Bununla birlikte işgalci Türk ordusu Qerenfil köyünde insansız hava uçaklarıyla sivillerin bulunduğu bir aracı hedef almıştır. Saldırı sonucunda 2 sivil yaşamını yitirmiş, 3 sivil de yaralanmıştır.

İşgalcilerin saldırıları sonucunda çeteler ile Süryani Askeri Meclisi arasında yaşanan çatışmalarda ve çetelerin arasında obüslerin patlaması sonucunda 15 çete ölmüş, çok sayıda çete de yaralanmıştır.

İşgalci ordunun hava saldırılarında 2 arkadaşımız ve 2 sivil şehit düşmüş, 4 arkadaşımız ve 3 sivil ise yaralanmıştır."