QSD: Son 24 saatte 40 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü bitirme savaşı”nın son 24 saatlik bilançosu açıklayan QSD Basın Merkezi, en az 40 çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Fırat Nehri’nin doğusundaki DAIŞ çetelerinin son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasının son 24 saatlik bilançosunu yayınladı.

Baxoz / El-Şeclê cephesi

*Bu cephedeki şiddetli çatışmalar dün akşam saatlerine kadar devam etti. DAIŞ çeteleri güçlerimizin bulunduğu noktalara saldırı girişiminde bulundu. Güçlerimizin direnişiyle geri püskürtülen bu cephedeki direnişte 5 DAIŞ çetesi öldürülürken, birçok cephane de ele geçirildi.

*Güçlerimiz bugün sabah saatlerinde El-Şeclê köyü kırsalında bölgeyi DAIŞ kalıntılarından temizleme hamlesi başlattı. Bölgede ilerleyen güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında birçok çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmalarda çetelere ait birçok nokta özgürleştirilirken, çok sayıda çete öldürüldü.

*Koalisyona ait savaş uçakları da dün ve bugün bölgedeki çatışmalarda yer alarak çetelere ait savunma hatlarını bombaladı.

El-Sûsê / El-Şeclê cephesi

*Bu cephede dün akşam saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çetelerin bu cephedeki askeri noktalarımıza saldırı girişimi savaşçılarımızın direnişiyle boşa çıkarıldı ve çetelere ağır darbeler vuruldu. Öldürülen çete sayısına dair net bir bilgiye ulaşılamadı.

*Savaşçılarımız bugün sabah saatlerinde El-Şeclê köyüne sol taraftan ilerleme kat etti ve yaklaşık 1 kilometrelik alanı çetelerden temizledi. Bu bölgede çetelere ait 10 askeri nokta özgürleştirildi. Güçlerimize ait özel birlikler bölgede onlarca mayını etkisiz hale getirdi.

*Koalisyon uçakları bu cephede de savaşa katıldı ve çetelere yönelik 5 hava saldırısı gerçekleştirdi. Bombardımanda çete emirlerine ait bir yerleşke ve cephanelik imha edildi.

GENEL BİLANÇO

-Hava saldırısı: 20

-Özgürleştirilen askeri noktalar: 28

-Öldürülen çete sayısı: 40. Bölgede ayrıca yaşanan birçok çatışmada da öldürülen çete sayısına ilişkin net sayıya ulaşılamadı.

-Onlarca mayın etkisiz hale getirildi.

-Çetelere ait bir tünel imha edildi

-Çete emirlerine ait bir yerleşke ve cephanelik imha edildi. Askeri bir araç patlatıldı.”