QSD: Son üç günde 5 işgalci öldürüldü

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin saldırılarını devam ettiğini belirtirken, Suriye rejim güçlerinin Türk saldırılarına karşılık vermesi sonucu 5 işgalcinin öldüğünü bildirdi.

QSD Basın Merkezi, üç günlük bilançoyu yayınladı. Buna göre Türk işgal saldırıları devam ederken, Reqa ve Derazor’da DAİŞ hücreleri ile yaşanan çatışmalarda 2 çete mensubu öldü. Suriye rejim güçlerinin işgalci Türk devleti ve çetelerine karşılık vermesi sonucu ise 5 işgalcinin öldüğü belirtildi.

QSD’nin saldırı ve çatışmalara ilişkin bilançosu şöyle:

“EYN ÎSA

İşgalci orduya bağlı çete grupları obüslerle Xalidiyê ve Hoşan köylerini bombalamıştır. Bununla birlikte Kopirik ve Erîda köyleri ile Qizalî, Fatisa, Bîr Îsa ve Bîr Timih buğday ambarı çevresindeki sivil yerleşim yerleri ve Suriye ordu güçlerine ait mevziler, insansız hava araçlarının (İHA) yönlendirmeleriyle işgalci ordunun bombalamalarına maruz kalmıştır. Saldırılardan dolayı bölgedeki çok sayıda sivil göç etmek zorunda kalmış ve sivil yerleşim yerlerinde hasar oluşmuştur. Suriye ordu güçlerinin saldırılara karşılık vermesiyle işgalci ordu ve çetelerinden ölenler olmuştur.

SERÊKANIYÊ

İşgalci orduya bağlı çete grupları Mişrefa köyüne ağır silahlarla saldırmıştır. Saldırı sonucu sivil yerleşim yerlerinde hasar meydana gelmiştir.

REQA VE DERAZOR

DAİŞ’in gizli hücreleri Reqa ve Derazor’da bulunan güçlerimizin üslerine bombalı saldırılar yapmıştır. 28 Aralık günü DAİŞ hücreleri, QSD güçlerine yönelik saldırı düzenlemiş, güçlerimiz ile çeteler arasında çıkan çatışmada 2 çete öldürülmüş, 3 çete de çatışma yerinden kaçmıştır.

İşgalci ordunun Eyn Îsa’ya yönelik bombalamalarında 2 arkadaşımız şehit düşmüştür.

Suriye ordu güçlerinin karşılık vermesiyle işgalci ordu ve çetelerinden en az 5 unsur öldürülmüştür.”