QSD, Terörü Sona Erdirme Savaşı’nın aylık bilançosunu açıkladı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin bir aylık savaş bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, “Güçlerimiz ayrıca DAİŞ çetelerine ait yüklü miktarda cephane ve bomba yüklü araçlar ile çetelere ait noktaları imha etmiştir” dedi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasının bir aylık bilançosunu açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ‘Terörü sona erdirme savaşı’ olan son aşamasında DAİŞ’in Fırat’ın doğusunda yok edilmesi için uluslararası koalisyon güçlerinin de desteğiyle, 10 Eylül’de başlatılan hamlede teröristlere karşı amansız bir direniş sergilenmiş, DAİŞ çetelerinin elindeki Hecîn, Sûsê, El-Şehfê ve çevre bölgelerinin kurtarılması için önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.

Güçlerimiz 10 Eylül’den bu yana büyük başarılar elde etmiş, büyük bir alanı çetelerden temizlemiştir. Bununla birlikte çetelere ait birçok nokta imha edilmiş, yüklü miktarda silah ve cephaneye el konulmuştur. Bununla birlikte birçok intihar saldırısı girişimi etkisizleştirilmiştir.

QSD savaşçıları ile DAİŞ’li teröristler arasında yaşanan savaşın bir aylık bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz DAİŞ’li teröristlerle doğrudan 58 çatışmaya girmiştir. Uluslararası koalisyon güçleri 215 hava saldırısı, 17 top atışı gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz, 651 teröristin öldürüldüğünü teyit etmiş, 17’sinin cenazesi güçlerimizin eline geçmiş ve defnedilmiştir. Ayrıca onlarca çete cenazesi, çetelerin yerleştirdiği mayınlardan dolayı alanda kalmıştır. 6 terörist savaşçılara teslim olmuştur. Güçlerimiz 370 yeni noktada üslenmiş, Baxoz, Şeclê ve Mûzan köylerini ve 40 km’lik bir alanı kurtarmıştır.

Yaşanan çatışmalarda güçlerimiz şu silah ve cephanelere el koymuştur:

-Bir adet 12.5 mm’lik Doçka

-14 sandık 12.5 mm doçka mermesi

-14 adet kalaşnikof

-5 BKC tipi tüfek

-5 adet RPG tipi roketatar ve 15 roketi

-7 adet 120 mm’lik havan ve 268 adet güllesi

-2 mermi çantası

-Bir adet 23.5 mm’lik doçka ve 16 sandık mermisi

-Bir adet M16 tipi tüfek

-Bir zincir kalaşnikof mermisi

-Bir adet keşif uçağı

-26 bin adet 12.5 mm’lik doçka mermisi

-25 bin adet BKC mermisi

-200 adet 120 mm’lik havan mermisi

-112 havan haşvesi

-5 bin adet kalaşnikof mermisi

-2 adet 23.5 mm doçka namlusu

-21 adet 14.5 mm doçka namlusu

-Bir adet 12.5 mm doçka namlusu

Güçlerimiz ayrıca DAİŞ çetelerine ait yüklü miktarda cephane ve bomba yüklü araçlar ile çetelere ait noktaları imha etmiştir. Çetelere ait imha edilenlerin bilançosu ise şöyle:

-6 havan silahı

-12 askeri araç

-11 cephane deposu

-DAİŞ çetebaşlarına ait 9 nokta

-22 bomba yüklü araç

-6 bomba yüklü motosiklet

-Bir adet güdümlü füze kaidesi

-Bomba yüklü araç imalathanesi

-Çetelere ait bir nokta

-2 adet keşif uçağı

-2 buldozer

-7 tünel

-Çetelere ait 24 merkez

Yaşanan çatışmalarda DAİŞ’li teröristler, savaşçılarımızın ilerleyişi karşısında bomba yüklü araçlar ve intihar bombacıları kullanarak engel olmak istemiş, kaçtıkları bölgeleri de mayınlamışlardır. Teröristler savaşçılarımızın noktalarına, 22’si bomba yüklü araç, 6’sı bomba yüklü motosiklet ve 7’si intihar bombacıları ile 35 saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz, çetelere ait 246 mayını etkisi hale getirmiştir.

ÇETELERİN ELİNDEN İKİ ÊZİDÎ KADIN KURTARILDI

Çoğu kadın ve çocuk yüzlerce sivil çetelerden kurtarılmış, kamplara yerleştirilmiş ve yardım sunulmuştur. Özel birliklerimiz Şengalli 2 Êzidî kadını çetelerden kurtarmıştır. Çeteler tarafından Xanesor’dan kaçırılan Înas Reşo (12) ve Şengal’in Koçer köyünden kaçırılan Melko Xidir Kûtê (40) güçlerimizce kurtarılmıştır.

Bir aylık süren direniş içinde 37 savaşçımız kahramanca direnerek şehit düşmüştür.”