Raco halkı Türk devletine karşı sokakta: İşgale hayır!

Efrîn'e bağlı Raco ilçesinde binlerce kişi, işgalci saldırılarda bulunan Türk devletine karşı sokağa çıktı.

Raco ilçesinde binlerce kişi, “Efrîn’i İşgalci Türk Devletine Mezar Yapacağız” sloganıyla alanlara çıktı. Kitle, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn kantonu ve Şehba bölgelerine yönelik işgalci saldırılarını protesto etti.

YPG/YPJ savaşçıları, Asayiş Güçleri, HPC, HPC-Jin, Öz Savunma Güçleri, Trafik Güçleri, ilçenin çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, PYD ve Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi temsilcileri de protesto yürüyüşüne katıldı.

Raco Sağlık Merkezi önünden başlayan eylem, ilçenin tüm sokaklarında yürüyüşle devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük şehitlerinin posterleri, YPG/YPJ, TEV-DEM, PYD, Şehit Aileleri Meclisi bayrakları, ayrıca üzerinde “Öcalan’ın Özgürlüğü Kadının Özgürlüğüdür”, “Önderliksiz Yaşam Olmaz” ve “Efrîn Kalemizdir” yazılı pankartlar da yürüyüşte taşındı.

Kitle sık sık Türk devletini protesto eden, YPG/YPJ'yi selamlayan sloganlar attı.

'REQA HAMLESİ AKP'YE KORKU SALIYOR'

Yürüyüşün ardından Newroz Meydanı’nda düzenlenen mitingde Kongreya Star Üyesi Saliha Mihemed, Birlik Partisi Üyesi Reşit Cencelî, YPG Komutanı Rojhilat Efrîn ve TEV-DEM Raco Meclis Yöneticisi Kemal Bekir halka hitap etti.

Konuşmalarda, Erdoğan’ın yürüttüğü siyasetin, en başta bölge halklarını ve Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu’nu hedef aldığı vurgulandı.

QSD’nin Reqa’da kaydettiği başarılara da dikkat çekilen konuşmalarda, Reqa Hamlesi’nin AKP’nin yüreğine korku saldığı belirtildi.

Eylem, “Yaşasın YPG/YPJ Direnişi” ve “Yaşasın Öcalan’ın Özgürlüğü” sloganlarıyla sonlandırıldı.