Rakka’da DAİŞ hücrelerine operasyon

Rakka İç Güvenlik Güçleri, 29 Eylül günü Diriya mahallesinde DAİŞ hücrelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda iki çete üyesinin öldürüldüğünü, 5 çete üyesinin de yakalandığını duyurdu.

Rakka İç Güvenlik Güçleri, Diriya mahallesinde düzenlenen operasyona ilişkin basın toplantısı düzenledi. Operasyona ilişkin basına bilgi veren İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Muhaned İbrahim, 2 çete üyesinin öldürüldüğü, 5 çete üyesinin sağ yakalandığı ve çok sayıda mühimmata el konulduğunu söyledi.

İbrahim’in verdiği bilgiler şöyle:

“29 Eylül’de saat 10.00’da Rakka’da özel kuvvetler HAT ve uzman anti-mayın ekipleri DAİŞ çetelerine bağlı uyuyan bir hücrenin planlarına karşı etkili bir operasyon gerçekleştirmiştir.

Diriya mahallesi yakınlarında Basil Caddesi’nde terörist hücre evi olarak kullanılan 2 ev tespit edilerek operasyon gerçekleştirilmiştir. Özel kuvvetler ve İç Güvenlik Güçleri her iki eve operasyon düzenlemiş ve çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucunda 2 terörist öldürülmüş ve 5’i de yakalanmıştır.

Alandaki aramalar sonucunda bomba yüklü bir araç ile çok sayıda silah ve mayın bulunmuş, mayınlar uzman ekiplerce etkisiz hale getirilmiş, tüm silahlara el konulmuştur.

Ele geçirilenler şöyle:

-2 adet kalaşnikof, 5 adet şarjörü ve bir adet 7 mm’lik tabanca

-11 adet anti-tank mayını, 2 adet patlayıcı madde yapımında kullanılan tüp

-Tank ve havan topları ve 57’lik doçka mermisi

-3 adet intihar yeleği ve uzaktan kumanda

-7 adet el bombası, 2 adet yapışkan bomba, 7 adet anti-personel mayın

-Bir adet susturucu, patlayıcı yapımında kullanılan fosfor, batarya ve yüzlerce kapsül

Saldırıda kullanılmak üzere hazırlanmış bomba yüklü bir araç ve ayrıca daha önce bir saldırıda kullanılmış bir motosiklet de bulunmuştur.”