Rakka’da zafer coşkusu

Rakka’nın DAİŞ çetelerinden kurtarılmasının birinci yıldönümü vesilesiyle kutlamalar yapıldı. Binlerce kişi kutlamaya katıldı.

Kutlamalar El Eswed stadyumunda yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda, QSD savaşçıları ve komutanları, Özsavunma Güçleri, siyasetçiler ve kanaat önderleri de yer aldı. Kutlamalar 1.500 kişilik askerin gücün gerçekleştirdiği bir törenle başladı.

Stadyumdaki etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan Suriye Demokratik Meclisi Başkanı İlham Ehmed, Rakka zaferine ilişkin “Bizim için kutsal olan bu başarı büyük bir fedakarlık ve bedeller sonucu elde edildi. Herkes bilmeli ki, QSD savaşçılarının ödediği bedeller olmasaydı bu başarı sağlanamazdı” dedi.

Kentin kurtarılması ardından halkın kente geri dönebildiğini hatırlatan Ehmed, “bu şekilde terörün tasfiye edildiğini” ve “yaşamın yeniden yeşertildiğini” söyledi.

Kentin yönetiminin sivil meclise devredildiğini de hatırlatan Ehmed, “Biz özgürlüğe giden yolda tüm engelleri aştığımız gibi, inşa önünde de önümüze çıkacak tüm engelleri aşacağız” şeklinde konuştu.

Rakka Sivil Meclisi Eşbaşkanı Leyla Mustafa, Rakka’nın özgürleştirilmesi mücadelesinde hayatını kaybedenleri anarak “Bugün yaşadığımız mutluluğu anlatacak söz yok. Çünkü kentimiz çok yoğun zorlu süreçlerden geçti” dedi.

Kentte yeniden inşa hamlesi başlattıklarını söyleyen Mustafa, güzel bir gelecek yaratma sözü verdi.

Mustafa, aydınlık ve güven içinde bir gelecek için demokratik ve ademi merkeziyetçi bir Suriye inşasında ısrarlı olacaklarını vurguladı.