Reqa’daki toplu mezardan 20 ceset daha çıkarıldı

Reqa Sivil Meclisi’ne bağlı ekipler, El Fexîxe’de bulunan toplu mezardan cesetleri çıkarmaya devam ediyor. Adli tıp uzmanlarının 3 binden fazla cesedin bulunduğunu belirttiği toplu mezardan şimdiye kadar 180 ceset çıkarıldı.

Reqa Sivil Meclisi’ne bağlı ekipler Reqa’nın güneyindeki El Şamiye bölgesi El Fexîxe köyündeki toplu mezardan 20 ceset daha çıkardı.

Ekipler geçtiğimiz ay toplu mezardan cesetlerin çıkarılması için çalışma başlattı. Adli tıp uzmanları ve ekip çalışanlarına göre toplu mezarda 3 binden fazla ceset var.

Gerekli ekipmanların olmayışı nedeniyle cesetlerin çıkarılmasında zorluk yaşadıklarını belirten ekip çalışanları, hafif aletler kullandıklarını ve ayrıca bölgede çok fazla akrep olması nedeniyle de dikkatli ve yavaş hareket etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Adli tıp uzmanı Mihemed El Eli, “Günlük olarak bu mezarda çalışma yapıyoruz. Bu mezarda çok fazla ceset var ve DAİŞ’in Reqa’yı işgal döneminde gömülmüşler” dedi. El Eli, mezarda yaklaşık 2 bin DAİŞ’linin cesedinin de bu mezarda bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay Reqa’nın Panorama bölgesindeki toplu mezardan 3 bin 310 ceset çıkarılmıştı. Kimliği tespit edilebilen 550 ceset ailelerine teslim edilmişti. 850 cesedin DAİŞ’lilere ait olduğu tespit edilirken, bin 910 cesedin kimliği tespit edilememişti.