Reqalı aşiretlerden açıklama: QSD’nin yanındayız

Suikastlara ve bölgede çıkarılmak istenen karışıklığa ilişkin açıklama yapan Reqalı aşiretler, komplolara karşı QSD’nin yanında oldukları mesajı verdi.

Reqa ve Tebqa’da bulunan aşiretler Şeyh Hiwedi Şilaş El Hiwedi misafirhanesinde açıklama yaptı.

El Welde Aşireti şeyhi Hamid Ferec tarafından okunan açıklama şöyle:

“Dünyadaki krizler Ortadoğu ve özelde Suriye’nin işgal hedeflerinde olmasına neden oldu. Suriye, uluslararası güçlerin hesaplaşma arenasına dönüştü. Kısa sürede halklar güçlü bir Suriye için devrim gerçekleştirdi. Kuzey ve Doğu Suriye’de halklar bir arada yaşıyor. Fakat devrim bölgesel güçlerin ve silahlı grupların çekişmesi arasına sıkıştırılmak istendi.

Suriye’deki bu durum terörün yayılmasına neden oldu. Birçok devlet terörü destekleyerek krizi derinleştirdi. Son dönemde Suriye karanlık bir tünele girdi. İçeriden ve dışarıdan darbeler vurulmaya çalışılıyor.

Tüm zorlukların arasında kurulan QSD, Suriye’yi tamamen özgürleştirme iddiasında bulunuyor. Suriye’de terörü yok etmeye çalışan QSD, Kuzey ve Doğu Suriye’de Demokratik Ulus projesinin kurulmasını sağladı.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm halklar bu stratejiyi kabullendi. Bölgenin her yerinden gençler QSD saflarına katıldı. Arap aşiretler de kurulan yeni sistemde önemli rol oynadı. QSD’nin ardından uluslararası koalisyonun da katılımıyla Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamı özgürleştirildi.

Bu başarı içeride ve dışarıda bazı kesimlerin hoşuna gitmedi. Başarıların yok edilmesi için komplolar düzenlenmeye başladı. Komplocu güçler Demokratik Ulus projesini yok etmek için planlarını devreye koydu.

Bu projeyi bertaraf etmek için gizli hücreler oluşturuldu, önlerine planlar konuldu ve finanse edildi. Bu hücreler başta Kuzey ve Doğu Suriye’deki aşiretlerin şeyhleri olmak üzere toplumun önde gelen şahsiyetlerini hedef aldı. Bu hedef almalar şeyh Beşir El Faysal El Hivedi, Omer Eluş, Ebed El Helef El Hasan, Hevrîn Xelef ve daha birçok kişiye yönelik saldırılarla başladı ve şeyh İbrahim Halil El Hefel ve Metşer Hemud El Hefel ile etti. Amaç, demokratik, özgür ve ademi merkeziyetçi bir Suriye’de onurlu yaşam için oluşturulan toplumsal dayanışmayı dağıtmaktı. Fakat bölge halkları arasındaki kardeşlik ruhu, onların bu amaçlarına ulaşmasına izin vermedi.

Bu tür saldırılar direnişteki ısrarımızı arttırıyor, içteki ve dıştaki plan ve komplolara karşı irademizi güçlendiriyor. Çünkü Suriye toplumu artık, dış güçlerden uzak bir şekilde sorunlarını çözebilecek güçtedir.

Reqa bölgesinin kabile ve aşiretleri olarak Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) olan desteğimizi yineliyor; birliğimizi güçlendirmek ve kazanımlarımızı korumak için aşiret gençlerine QSD’ye katılmaları çağrısı yapıyoruz. Bu saldırıları durdurmanın, hepimizin başlıca sorumluluğu olduğunu vurguluyoruz. Bölgenin huzurunu bozmak isteyen kesimlerden hesap sorulmalı ve planları ifşa edilmelidir. Kınamak tek başına yetmemektedir. Bu yüzden halkımıza, toplumumuzun sembol şahsiyetlerine ve hayata geçirmeye çalıştığımız projelerimize yönelik planlara karşı tek yumruk olmalıyız.

Reqa kabile ve aşiretleri olarak Igêdat aşiretine başsağlığı diliyor, onlarla birlikte olduğumuzu belirtiyoruz.”