Reqalılar, Hevrîn Xelef’i andı

Reqalılar, Türk devleti tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i andı.

Reqa’da Suriye Gelecek Partisi’nin çağrısı üzerine alanlara çıkan binlerce kişi, işgalci Türk devletine bağlı çeteler tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i andı.

Yürüyüşe, bölgesel meclis üyeleri, Reqa Kadın Yönetimi üyeleri, Reqa Sivil Meclisi üyeleri ve kentteki kanaat önderleri katıldı.

'İŞGALİ YOK EDECEĞİZ'

İtfaiye meydanında bir araya gelen halk, şehitler Hevrîn Xelef ve Ferhat Remedan’ın fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüşte Suriye Gelecek Partisi bayrakları ve üzerinde “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye işgaline hayır”, “İşgali yok edelim, devrimi koruyalım”, “Özgür kadın iradesiyle işgali yok edeceğiz” yazılı pankartlar da taşındı.

Yürüyüş, Şehit Hevrîn Xelef Parkı'nda mitinge dönüştü ve burada Suriye Gelecek Partisi Reqa üyesi Rim El Musa açıklama yaptı.

SESSİZLİĞE TEPKİ

Açıklamada, Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri’nin faşist Türk devletinin hain tuzağı sonucunda şehit edildiği belirtilerek, Reqa halkının ve Suriye Gelecek Partisi üyelerinin Hevrîn Xelef’e dönük vahşi uygulamaları kınadığı kaydedildi.

Açıklamada, insan hakları örgütlerinin ve hukuk örgütlerinin sessizliği kınandı, suçluların yargılanması çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda, çok renkli, demokratik ve merkezi olmayan bir Suriye inşa edene kadar şehitlerin yolundan gitme sözü verildi.